Medicul chinez care a avertizat cu privire la noul coronavirus ar fi murit din cauza virusului. Spitalul din Wuhan dezminte

Medicul chinez care a încercat să avertizeze alţi medici cu privire la noul coronavirus chinez a murit la Wuhan, după ce a contractat virusul.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 17:05
Medicul chinez care a avertizat cu privire la noul coronavirus ar fi murit din cauza virusului. Spitalul din Wuhan dezminte

UPDATE: Medicul chinez Li Wenliang, care s-a confruntat cu autorităţile pentru că a lansat un avertisment precoce cu privire la epidemia provocată de noul coronavirus şi care s-a infectat, se afla în stare critică vineri, a anunţat Spitalul Central din Wuhan dezminţind informaţiile din presă privind moartea acestuia, relatează ctvnews.

„În lupta împotriva epidemiei de pneumonie cu noul coronavirus, Li Wenliang, un oftalmolog al spitalului nostru, a fost din păcate infectat. În prezent este în stare critică şi încercăm tot posibilul să-l salvăm”, a spus spitalul în timpul unui eveniment social, citat de ctvnews.

Medicul a fost convocat de poliţie după ce a încercat să avertizeze cu privire la noul coronavirus în decembrie.

El a trimis un mesaj unor colegi medici pe forum online, pe 30 decembrie, iar câteva zile mai târziu el a fost convocat de Biroul Securităţii Publice, pentru a semna un document în care era acuzat de „comentarii false”.

Doctorul Li Wenliang era una dintre cele opt persoane din Wuhan anchetate cu privire la „răspândire de zvonuri”, consemnează The Guardian.

Citeşte şi: Epidemia de gripă în România, declarată oficial de Ministerul Sănătăţii. Numărul morţilor a ajuns la 18. Circa 7.000 cazuri confirmate