Medicul Dan Ilieş a murit! A fost şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Fostul șef al Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dr. Dan Ilieș, s-a stins din viață, anunță cu regret conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

RomaniaTV.net
27 iun. 2020, 10:44
Medicul Dan Ilieş a murit! A fost şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

În 2016, când a acceptat să-mi acorde un interviu, nu am putut folosi înregistrările la radio fiindcă dânsul vorbea și eu râdeam cu gura până la urechi. Acum, când mă gândesc la asta, îmi dau seama că e greu să lași cuiva această amintire, însă domnul doctor Dan Ilies așa va rămâne în mintea mea, ca omul care m-a făcut să râd cu lacrimi în timp ce el vorbea foarte serios și nu schița un zâmbet.

A, și să nu uit, pe la începuturile mele în meseria aceasta, știu că era o criză de medicamente pentru bolnavii psihici despre care am vorbit cu dânsul. Mi-a zis atunci: ”Ferește-te! Din trei oameni de pe stradă, doi sunt nebuni periculoși pentru că nu și-au luat medicamentele!”.

Nu am mai apucat să vorbim în ultimii ani, deși m-a tot invitat la casa lui din Nețeni să văd cu ochii mei cum se face adevărata conservare a unei case țărănești, nu kitsch-uri cum vede prin sate.

Cred că mi-ar fi spus acum că, din trei oameni de pe stradă, patru sunt nebuni. Și aș fi râs în timp ce dânsul m-ar fi privit grav gândindu-se iar că nu trebuia să îmi dea avizul psihiatric pentru ca să-mi iau carnetul de șofer. ”Ce femeie normală se face ziaristă să umble brambura după știri în loc să stea acasă și să aibă grijă de familie? Nu-ți dau nimic. Nu ești normală!”.

Regret, domnule doctor, că nu am venit la Nețeni, dar sunt recunoscătoare pentru că v-am cunoscut și vă mulțumesc pentru că m-ați făcut de atâtea ori să râd.

Desigur că, atunci când mă voi uita la stele, voi râde amintindu-mi cu drag de strălucitoarea dumneavoastră inteligență. Așa m-a învățat Micul Prinț. Lumea aceasta e mai tristă fără dumneavoastră, dar stelele sunt mult mai vesele. #timponline„, este mesajul postat de jurnalista Cristiana Sabău.

Citeşte şi: Cum arătau plămânii femeii din Alba care a murit de Covid-19. Nu avea nicio altă boală

Medicul Dan Ilieș a învățat la Liceul Emil Racoviță din Cluj și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” în 1973. A fost membru al Clubului Rotary Bistrița. A fost un fin cunoscător al firii umane, un iubitor de artă și de frumos. A achiziționat în 2013 o casă țărănească la Nețeni pe care a reabilitat-o în stil tradițional.

În 2011 a susținut o conferință în care a vorbit despre călătoriile sale în China.

În 2012, s-a alăturat celor care protestau în fața Prefecturii: „Vin aici în fiecare seară din respect pentru aceşti oameni care înfruntă gerul. Nu vor lucruri extraordinare. Vor lucruri simple cu care sunt şi eu de acord şi îi susţin”.


loading...