Medicul echipei ŢSKA Moscova a murit de coronavirus, la doar 44 de ani. „A luptat cu disperare, dar n-a putut face faţă”

Medicul echipei de baschet ŢSKA Moscova, Roman Abjelilov, a încetat din viaţă sâmbătă, în capitala Rusiei, la vârsta de 44 ani, decesul său fiind provocat de noul coronavirus, a anunţat clubul rus pe reţelele de socializare.

18 mai 2020, 07:05
Medicul echipei ŢSKA Moscova a murit de coronavirus, la doar 44 de ani. „A luptat cu disperare, dar n-a putut face faţă”

Roman Abjelilov, tatăl a doi copii, fusese internat într-un spital din Moscova la începutul acestei luni, însă nu a putut face faţă maladiei care a ucis deja peste 300.000 de persoane în întreaga lume. „Astăzi a murit bunul nostru prieten, coleg, medic excelent şi extraordinar om de familie Roman Abjelilov. El a luptat cu disperare, dar nu a putut face faţă complicaţiilor cauzate de infecţia cu coronavirus„, a precizat ŢSKA Moscova într-un comunicat.

Citeşte şi Riscurile reînceperii cursurilor. 70 de cazuri de infecţie cu coronavirus în doar cinci zile de şcoală, în Franţa

Conducerea Euroligii masculine de baschet, cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, a transmis „cele mai profunde condoleanţe familiei ŢSKA” în urma decesului lui Roman Abjelilov.

Spaniolul Sergio Rodríguez, care a evoluat la ŢSKA în sezonul trecut, a regretat, de asemenea, această pierdere: „Odihneşte-te în pace Roma. Nu vom uita niciodată bunătatea şi afecţiunea ta. Condoleanţele mele familiei, soţiei, copiilor şi întregii familii ŢSKA„, a scris baschetbalistul iberic pe o reţea de socializare.