Riscurile reînceperii cursurilor. 70 de cazuri de infecţie cu coronavirus în doar cinci zile de şcoală, în Franţa

Jean-Michel Blanquer, ministrul Educaţiei din Franţa, a declarat că 70 de cazuri de infecţie cu Covid-19 au fost recenzate în ultima săptămână în cele 40.000 de şcoli redeschise în Franţa în data de 11 mai.

18 mai 2020, 06:18
Riscurile reînceperii cursurilor. 70 de cazuri de infecţie cu coronavirus în doar cinci zile de şcoală, în Franţa

Ministrul a făcut bilanţul primei săptămâni după reîntoarcerea elevilor în clase şi, potrivit acestuia, 70 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate după 11 mai în cele 40.000 de unităţi de învăţământ în care sunt înscrişi aproximativ 1,4 milioane elevi.

Citeşte şi Un medic român explică traumele celor vindecaţi de coronavirus. „Cei care rezistă şi scapă vor rămâne cu sechele”

În ceea ce privește școala primară, aproximativ 70% dintre elevi continuă să urmeze cursuri la distanță„, a mai spus ministrul, la RTL, el asigurând că scopul este ca toţi copiii să reia contactul cu școala.

Totuşi, cursurile nu s-au relaut în toată Franţa, situaţia rămânând neschimbată şi după 18 martie pentru  elevii de gimnaziu din cele patru regiuni din „zona roșie”, inclusiv Ile-de-France, care vor trebui să aștepte până la sfârșitul lunii pentru a afla dacă vor reveni la clase.