Medicul din Timişoara care susţinea că a inventat un vaccin anti-COVID e infectat cu coronavirus

Medicul Virgil Păunescu de la Centrul de Cercetare Oncogen de pe lângă Spitalul Judeţean Timişoara este infectat cu COVID-19, cu toate că a anunţat în luna mai anul trecut că a inventat un vaccin împotriva noului coronavirus.

19 oct. 2021, 10:42
Medicul din Timişoara care susţinea că a inventat un vaccin anti-COVID e infectat cu coronavirus
foto: Opinia Timişoarei

Medicul din Timişoara care susţinea că a inventat un vaccin anti-COVID nu s-ar fi imunizat cu vreunul dintre serurile disponibile acum în România, au precizat surse citate de Opinia Timişoarei.

Dr. Virgil Păunescu a început să tuşească încă de vineri. S-a testat şi a primit rezultatul pozitiv la COVID.

Citeşte şi: E oficial! Medicamentul Remdesivir pentru tratarea pacienților Covid a ajuns în spitalele din România

În luna mai 2020, medicul Virgil Păunescu anunţa că a descoperit un vaccin împotriva COVID-19, spunând că el însuşi şi l-a administrat. Mai apoi, a declarat că a folosit nişte „picături de nas”.

„Mi-am administrat vaccinul pe care am anunțat ca l-am pus la punct încă din luna februarie. Între timp, am primit substanţele, proteinele care compun acest vaccin, şi pentru că vrem să colaborăm, şi vom colabora cu Institutul Cantacuzino, ne-am gândit să îl facem cât mai simplu posibil. Se administrează sub formă de aerosol sau de picături. Eu mi-am administrat picături intranazale într-o soluţie de vitamina A.

Am făcut acest gest pentru că ne-am împotmolit, pe de o parte cu cercetările din lipsa de fonduri, pe de alta parte, pentru că eu oricum sunt investigatorul principal în acest subiect şi sunt cel mai, să zic aşa, nu îndreptăţit, dar cel mai potrivit să observ ceea ce se întâmplă dacă te vaccinezi – care sunt reacţiile postavaccinale, care sunt efectele secundare în mod deosebit, pentru ca aceasta faza a testării, în general este legata de siguranţa vaccinului. (…)

Eu nu sper sa salvăm noi lumea şi nu îmi fac iluzii că noi vom face vaccinul care va salva planeta de COVID”, spunea în mai 2020, dr. Păunescu.

Mai mult, medicul Virgil Paunescu a anunţat pe atunci pe o pagina de socializare că a dezvoltat un prototip de vaccin împotriva COVID – 19 pe care şi l-a şi administrat.

”Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la Oncogen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doza de vaccin”, a anunţat Virgil Păunescu.

CNCAV a anunţat luni că peste 62.000 de persoane au fost vaccinate în 24 de ore, din care peste 31.000 cu prima doză. Alte peste 23.000 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 18 octombrie 2021. Peste 62.000 de doze de vaccin, administrate în ultimele 24 de ore