Medicul Emilian Imbri critică faptul că românii se vaccinează doar din cauza restricțiilor: „Germania deja vorbește despre un val 5. Virusurile care vor veni iarna pot să modifice tulpina SARS-CoV-2”

Emilian Imbri a criticat la B1 TV faptul că populația din România se vaccinează doar din cauza resticțiilor pe când în alte țări cetățeni o fac conștienți că este soluția optimă de a lupta împotriva pandemiei.

15 nov. 2021, 12:10
Medicul Emilian Imbri critică faptul că românii se vaccinează doar din cauza restricțiilor: „Germania deja vorbește despre un val 5. Virusurile care vor veni iarna pot să modifice tulpina SARS-CoV-2”

Medicul Emilian Imbri, consilier al ministrului interimar al Educației, consideră că introducerea unor măsuri sanitare „mai serioase” ar putea convinge mai multă lume să se vaccineze împotriva COVID-19.

Medicul a atras atenția că alte state europene deja impun noi restricții severe, „lucru care ar trebui să ne pună pe gânduri”.

„Ceea ce este într-adevăr un semnal de alarmă, sau un lucru care ar trebui să ne pună pe gânduri, și nu neapărat populația trebuie să se gândească la asta pentru că populația are și alte gânduri acum legate de venirea iernii, dar pe specialiști ar trebui să îi pună pe gânduri faptul că niște țări foarte bine poziționate din punct de vedere al sistemului de sănătate iau niște măsuri foarte severe, deci ceva ar trebui să dea de gândit și ar trebui să ne pună și pe noi în gardă din timp.

Medicul Amin Zahra: „Adevărata libertate este atunci când te trezeşti şi nu eşti conectat la niciun aparat”

Germania deja vorbește despre un val 5 pe care îl prognozează mult mai sever decât orice până acum, în Franța se discută despre o tulpină nouă, nu știm însă precis despre ce este vorba, e vorba doar de un anunț făcut în presa lor, o tulpină nouă care a fost depistată de curând și care probabil că va deveni o problemă în cazul în care nu se iau măsurile necesare sau în cazul în care într-adevăr este ceea ce s-a anunțat. Iată că măsurile pe care le iau celelalte state – noi nu trebuie să imităm, dar trebuie să ne gândim că oamenii ăia fac ceva cu bună știință, nu așteaptă să bată vântul ca la noi”, a declarat Emilian Imbri.

Medicul Emilian Imbri: „Vor veni și alte virusuri care vor genera infecții respiratorii”

Întrebat dacă se impun noi restricții pentru persoanele nevaccinate și dacă o astfel de inițiativă ar stimula în vreun fel campania de vaccinare, medicul a adăugat: „S-ar putea să fie o formă prin care să reușim să mai convingem, că, de vaccinat cu forța, sigur că, vedeți, nu se pune problema chiar nicăieri, dar s-ar putea să mai convingem oarece persoane să se mai vaccineze”.

Medicul Radu Ţincu: „Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa”

„Gândiți-vă că nici măcar imaginile prezentate de posturile de televiziune și de tot ceea ce se discută în momentul de față în media noastră nu a reușit să sperie în sensul bun și să atragă atenția asupra faptului că sunt foarte multe decese și că va veni iarna, și a venit iarna, și că practic peste acest Covid, lăsând deoparte bolile cronice, de care parcă toată lumea a început să uite, vor veni și alte virusuri care vor genera infecții respiratorii, care supraadăugate sau asociate cu ceea ce se întâmplă acum pot să dea nu numai modificări ale tuplinii acestui virus, ci pot să dea simptome cumulate care vor face ca iarăși un număr mare de persoane să trebuiască apeleze la serviciile de înaltă medicină și de urgență. Cred că într-adevăr niște măsuri, poate mai serioase… pentru că noi dăm senzația asta de neseriozitate”, a mai spus Emilian Imbri, potrivit b1tv.ro.