Medicul Flavia Groșan, hărţuită şi ameninţată în mediul online: „Sunt turbaţi. Mă supraveghează pas cu pas”

Medicul pneumolog Flavia Groşan a devenit cunoscută după ce a afirmat că ar fi vindecat peste 1000 de pacienţi infectaţi cu COVID după o schemă de tratament proprie. De atunci, a strâns în jurul ei numeroşi susţinători, dar la fel de mulţi detractori.

07 dec. 2021, 08:59
Medicul Flavia Groșan, hărţuită şi ameninţată în mediul online: „Sunt turbaţi. Mă supraveghează pas cu pas”

Medicul Flavia Groșan a devenit, astfel, peste noapte, ținta atacurilor repetate, care, când şi când, devin mai virulente.

Medicul Flavia Groșan, hărţuită şi ameninţată în mediul online

Recent, doctoriţa le-a transmis un mesaj contestatarilor săi în care dă asigurări că nu se sperie şi că va continua să-şi facă treaba ca şi până acum.

Recunosc, timp de 2 ani m-aţi protejat sau m-am protejat de furia unora. La ce luptă am dus cu prietenul meu Covid, aveam nevoie de un confort psihic să pot gândi logic.

Citeste si Primele semne ale infectării cu tulpina Omicron. Adrian Streinu-Cercel: „Dureri în gât, asemănătoare celor determinate de angină sau de faringită”

Ei, dar astăzi am dat peste un grup de opozanți. Eu nu știam nimic despre ei, dar ei știau totul despre mine. Ferească Dumnezeu, ce blăstămații, ce acuze, câta ura. Acum sunt turbați că după 2 luni de pauză, reîncepem online ul. Mă supraveghează pas cu pas.

Calm, băieți, ce am eu în cap nu prea poate să-mi ia nimeni. Faceți voi mai academic decât mine. Amin”, a fost mesajul medicului Flavia Groșan, postat pe pagina sa de Facebook.

Schema de tratament cu care Flavia Groşan susţine că a tratat peste 1000 de pacienţi cu COVID

În luna martie, dr Flavia Groșan a anunţat că ar fi găsit schema de tratament câştigătoare în lupta cu COVID-ul, o schemă diferită de cea aprobată de Ministerul Sănătăţii.

În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine.

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. Claritromicina singură nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. 

Eu așa am tratat COVID-ul. Eu sunt pe aceeași schemă de zece ani. Nu de ieri, de azi, de zece ani. Covid-ul este o răceală zdravănă, mai fițoasă așa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament să nu-i dai voie să coboare.

Rolul schemei mele este antiinflamator, să limitez răspândirea COVID-ului, să limitez acțiunea lui inflamatorie. 

Schema nu este bătută în cuie, o adaptăm la pacient. Schema mea nu are cortizon, dar când e cazul, îl dau„, declara, la acea vreme pneumologul Flavia Groșan.

Citeste si Medicament împotriva artritei, folosit pentru tratarea cazurilor severe de COVID-19. A primit autorizarea EMA

Colegiul Medicilor nu a sancţionat-o pe Flavia Groşan

Reprezentanții Colegiului Medicilor Bihor au luat decizia să nu o sancționeze pe Flavia Groșan și să îi permită acesteia să își continue activitatea.

Își poate continua activitatea deoarece nu există nicio plângere la Colegiul Medicilor și nu există acuzații de malpraxis. Nu avem niciun fel de plângere împotriva doamnei doctor. Suntem un mare organism profesional și deocamdată nu s-a pus problema sancționării, mai ales că doamna doctor a fost de o eleganță deosebită.

Doamna doctor va continua să își vadă pacienții la cabinetul dânsei fără a mai ieși în spațiul public cu aprecieri la adresa colegilor ce lucrează în sistemul privat sau de stat“, a declarat președintele Colegiului Medicilor Bihor, Carmen Pantiș.