Medicul Gabriel Diaconu, avertisment pentru români: „Moartea umblă din nou. Dacă te gândești să amâni vaccinarea, nu mai amâna”

Medicul Gabriel Diaconu avertizează asupra pericolului noului val de infectări şi face apel la populaţie să se vaccineze până când nu e prea târziu.

15 sept. 2021, 10:53
Medicul Gabriel Diaconu, avertisment pentru români: „Moartea umblă din nou. Dacă te gândești să amâni vaccinarea, nu mai amâna”

Medicul Gabriel Diaconu îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului, pentru a nu ne confrunta cu un nou val de decese provocate de COVID.19.

Medicul Gabriel Diaconu, avertisment pentru români

„Obișnuiam să scriu elaborat. Ultimii doi ani mi-au furat paleta de cuvinte.

Obișnuiam să scriu despre câte în lună și în stele. Ultimul an a schimbat cerul cu pământul, în timp ce oamenii se îmbolnăveau și mureau.
Aveam un sens al existenței. Am trăit, noi am trăit și continuăm să contemplăm cu mirare, o existență a sensului.
Am crezut că oamenii mă ascultă la fel cum eu ascult oameni. Măcar unul, mereu mi-am spus. Unul e de ajuns, poate pe el alții îl vor băga ma mult în seamă. Încă mă agăț de speranța asta uneori.

M-am hrănit cu ura și cu violență revărsate împotriva mea, a noastră, doctorilor. Nu o singură dată am văzut pe unii care nici măcar o dată n-au ajutat vreun seamăn cum se desfată, anonim, online, să ne compare pe noi cu niscaiva vânduți, oarece samsari, să ne scuipe uniforma. Bai nu e că au îndrăznit. Dar e bai că alții i-au crezut, iar alții s-au grăbit să își spună of-ul de parcă experiența lor altminteri dureroasă ar fi, sau ar reprezenta, regula și nu excepția.

Citeşte şi Medicul Gabriel Diaconu, despre prezenţa lui Cîţu la deschiderea anului şcolar: Dacă funcționa proverbul țara arde și babele se piaptănă premierul s-ar fi ocupat de guvernare, nu de sedus adolescenți

De acolo, de la vârf, corbii s-au comportat cam ca de obicei. Când situația a fost groasă, când frica a pus stăpânire peste tot, și lași și ticăloși au cârâit în cor: doctorii sunt eroi! Să-i prețuim pe doctori! Dați-le tot ce vor! Ei au viețile noastre în grijă…

Și-apoi tot ei s-au lăudat ia de veniți, priviți, ce bine am reușit, cât ne-am mai descurcat. Și ia mai dă-i pe sfranț și pe amărâții ăia, până la urmă ce mare brânză să fii pneumolog. Sau epidemiolog, sau cum dracu i-o zice, nu puteau și ăștia să nu își spună cu nume atât de complicate.

Veni și vaccinarea. Iar, toți, ne-am pus obrazul. Iar primele milioane nouă ne sunt datori. Dar asta-i drama celui care chiar își onorează menirea. Tot ne mai împovărează, și încă și mai mult, nu cei ce i-am salvat. Nu cei ce i-am convins. Cât cei ce i-am pierdut, sau știm că îi vom pierde. Și nu prin culpa noastră.

Dar uite, disperare, să te trezești trădat. Și pentru a câta oară. Și tot n-am învățat. Ar trebui să ne fi oprit atunci, când vara era plină. Când cazuri mai puține. Când corbii triumfau.

Să le fi zis atunci: la ce vă bucurați? Cu ce vă lăudați? Oare nu v-ar fi rușine, nu-i prea de timpuriu?

Sper doar să mai avem, acum că vine toamna, răbdarea să vorbim. Să mai găsim rațiune, viziunea de-a vorbi, pe limba tuturor, de ce contează acum.

Moartea umblă din nou. Nu o putem altfel învinge decât prin prevenție. Dacă te gândești să amâni vaccinarea, nu mai amâna. Dacă te gândești că tu ești zdravăn și nu riști mai nimic, am mii prin cimitire care au gândit la fel. Copii, bătrâni, bolnavi, străini și alții pe care i-am iubit, Astăzi nu mai sunt. N-ar fi păcat, mă gândesc ca doctor, măcar să nu fi încercat,

Să te conving să îți pese. Atât de viața ta, dar și de viața altuia. Ce te costă să fii bun? Cât te costă să nu fii prost?

Obișnuiam să scriu elaborat. După care anii mi-au schimbat scrisul”, a scris medicul pe facebook.

Citeşte şi Psihiatrul Gabriel Diaconu analizează cazul medicului Flavia Groşan: Deodată, buturuga mică riscă să răstoarne carul mare