Medicul lui Michael Jackson, condamnat la patru ani de închisoare

Medicul lui Michael Jackson, Conrad Murray, găsit vinovat de uciderea involuntară a cântăreţului, a fost condamnat la patru ani de închisoare, marţi, la Los Angeles.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 18:02
Medicul lui Michael Jackson, condamnat la patru ani de închisoare

Acesta a fost acuzat de ucidere din culpă. Pe lângă pedeapsa cu închisoare, Conrad Murray îşi va pierde dreptul de a practica medicina.

Conrad Murray a fost acuzat că a dat dovadă de o „neglijenţă criminală” în îngrijirile medicale acordate cântăreţului Michael Jackson, în special în ceea ce priveşte administrarea de propofol, un sedativ puternic, pe care megastarul îl folosea pe post de somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.

Avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a spus că singurul vinovat în acest caz este însuşi „regele muzicii pop”, „care era supus unei presiuni considerabile”, înainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma să le susţină la Londra, un eveniment muzical ce urma să marcheze revenirea pe scenă a starului american, începând din iulie 2009.

La Toya şi Rebbie Jackson, două dintre surorile megastarului,  au comentat pe marginea condamnării medicului Conrad Murray pentru omucidere involuntară, susţinând că „s-a făcut dreptate”.