Medicul Mihaela Vâlcovici, în locul Marianei Rădulescu în funcţia de director interimar al DSP Timiş, după un scandal de proporţii

La mai puţin de o lună de când a fost numită director interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Mariana Rădulescu pleacă din această funcţie în urma unui scandal legat de focarul de infecţie de la Maternitatea Odobescu. În tot acest timp, fostul director interimar s-a remarcat prin puţine luări de pozitie care au stat la baza unui conflict major între instituţii.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 12:52
Medicul Mihaela Vâlcovici, în locul Marianei Rădulescu în funcţia de director interimar al DSP Timiş, după un scandal de proporţii

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a fost schimbată, luni, după ce directoarea Mariana Rădulescu a acuzat raţiuni politice şi ”goană după capital electoral” în scandalul Maternităţii Odobescu unde mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus.

În locul acesteia, şefia DSP Timiş este preluată de dr. Mihaela Vâlcovici, medic specialist cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Mihaela Vâlcovici are 48 de ani, este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi lucrează de mai mulţi ani la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. A urmat multiple cursuri de specializare, în Germania, Italia, Austria, Elveţia şi Statele Unite ale Americii.

Aceasta este cea de-a doua schimbare a conducerii DSP Timiş, în plină criză de coronavirus. Mariana Rădulescu a înlocuit-o în funcţie pe Cornelia Malac, care a fost eliberată din funcţie de Ministerul Sănătăţii, în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini care o înfăţişau într-o conferinţă de presă, bâlbâindu-se în legătură cu informaţiile despre cazurile de coronavirus de la Timişoara.

Noua directoare a DSP Timiş, Mihaela Valcovici este medic specialist cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Ea are 48 de ani şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.