Medicul Mihai Craiu, avertisment dur pentru români: „Vine cel mai mare val de bronșiolite din ultimii 10 ani, din UE!”

Medicul Mihai Craiu lansează un avertisment dur pentru români și spune că urmează un val de trei ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii zece ani din Uniunea Europeană.

15 nov. 2022, 12:47
Medicul Mihai Craiu, avertisment dur pentru români: „Vine cel mai mare val de bronșiolite din ultimii 10 ani, din UE!”

Medicul Mihai Craiu a lansat luni, un avertismet dur pentru români și spune că urmează un val de trei ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii zece ani din Uniunea Europeană. Doctorul pediatru atrage atenția că riscul cel mai mare este la copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.

Citește și Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă: „Nu mai dați copiilor mici tot felul de așa-zise produse naturale”

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă privind bronșitele

”Scriam la începutul lunii că sezonul de boli virale va fi deosebit de zgomotos anul acesta pentru copiii mici.

A inceput acum mai mult de o lună cu școlarii. Și unii s-au plâns… Vai, vai iar spălat mâinile, jos masca, nu mai vrem dictatură medicală etc, etc

Las’ că e bine acum. Când un val de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică.

Priviți ratele de spitalizare, în ultimii ani, în SUA, conform CDC, în imaginea de mai jos. Curba verde, cu buline, este anul acesta. A început mult mai repede și a urcat mult mai abrupt.

Nu e numai o problemă pe malul celălalt al oceanului. Ministrul sănătății din Franța a activat planul de Situații de Urgență în fața acestei creșteri masive de copii mici cu insuficiență respiratorie.

Operații amânate, copii gravi plimbați cu elicopterul, criză de paturi la ATI pediatrie…

Și nu e numai Franța… Si în Luxemburg e la fel

Iar la noi abia a inceput

Bun. Asta e… Suntem „deștepți” și nu ne interesează regulile. Sau suntem cu nervii la pământ și nu mai vrem vești proaste… De parcă ar fi perfect în toate componentele vieții cotidiene din România..

Pentru cei care vor sfaturi, acestea sunt simple:

1. Familiile care au un copil mic, mai mic de 6 luni, TREBUIE să aibă grijă. În SUA 4 din 1000 de copii de această vârstă au ajuns spitalizați și ventilați, numai din octombrie încoace. Chiar nu există atâtea ventilatoare de copil în România!

2. „Grijă” înseamnă tot ce făceam în 2020, la începutul pandemiei – spălat bine mâinile, evitat să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință.

3. Și MAI ALES nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim.

4. Separăm de nou-născut sau sugar foarte mic, toți frații mai mari, răciți. Unii vor spune că nu e posibil. Soluția extremă este ținutul acasă al fratelui mai mare, măcar până la început de decembrie.

5. Riscul maxim este la copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.

6. Sugarii cu malformații cardiace sau cei cu boli respiratorii cronice sunt la fel de predispuși la complicații grave.
Sănătate tuturor, a scris reputatul medic pe pagina sa de Facebook.

Citește și Dr Mihai Craiu, recomandări în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări în rândul copiilor: „Fiecare alege ce vrea pentru el. Cu toate consecințele de rigoare”