Dr Mihai Craiu, recomandări în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări în rândul copiilor: „Fiecare alege ce vrea pentru el. Cu toate consecințele de rigoare”

În plin val şase al pandemiei, în care mulţi dintre cei loviţi de coronavirus sunt copii, reputatul medic pediatru Mihai Craiu vine cu câteva recomandări pentru părinţi, susţinute de studii.

30 iul. 2022, 20:18
Dr Mihai Craiu, recomandări în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări în rândul copiilor: „Fiecare alege ce vrea pentru el. Cu toate consecințele de rigoare”

Dr Mihai Craiu susţine că singura soluţie pentru protejarea copiilor este vaccinarea. Medicul pediatru dă exemplu mai multe ţări în care vaccinarea la copii a fost un real succes. Citând un studiu, dr Craiu subliniază faptul că efectele adverse postvaccinale sunt semnificativ mai puţine la copiii sub 11 ani decât la adolescenți.

Dr Mihai Craiu, despre beneficiile vaccinării la copiii de vârstă mică

Pentru că unii părinți se întreabă care este soluția pentru a realiza un control al stării de sănatate pentru copiii lor, în scenariul creșterii accelerate a numărului de cazuri de COVID-19 la copil, vă supun spre atenție câteva date. Decizia vă aparține.

Citeste si Dr. Craiu, avertisment pentru părinţi în sezonul cald: Soluţia nu este o nouă cură de antibiotice!

Cifre:

În SUA au fost vaccinați 544.000 copii (adică 3%) cu vârstă mică, sub 5 ani. Un studiu recent arată că 43% din părinții americani nu ar opta pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii mici. 

In Australia, până în 24 Iulie, au fost vaccinați cu 2 doze 40.46% din copiii de 5-11 ani, 79.53% din cei 12-15 ani și 96% din cei peste 16 ani.

Un studiu recent al National Centre for Immunisation Research and Surveillance (NCIRS) efectuat pe 392.268 copii din Australia, cu vârste cuprinse între 5-11 ani, arată o proporție mai mică de efecte adverse postvaccinale decât la adolescenți.

Evident că în România este un subiect tabu cel menționat mai sus. Și generator de comentarii în limbaj suburban…

Soluțiile practice – bucurați-vă de vacanță, evitând aglomerațiile și spațiile inchise, în care există persoane fără mască. Spălați mâinile bine, faceți multă mișcare în aer liber, când vă permite vremea, hidratare intensă și purtați mască atunci când este necesar.

Citeste si Testul care ar putea salva viața copilului tău. Mihai Craiu atrage atenția asupra unui semn de pe corpul micuților

COVID-19 a ajuns, în România, o alegere individuală. Pentru asta ar trebui, dacă avem semne de boală, să ne testăm, dacă plănuim să ieșim în public, chiar și purtând mască. Decizia normală ar fi să ne izolăm din proprie inițiativă dacă suntem pozitivi și simptomatici.

Fiecare alege ce vrea pentru el. Cu toate consecințele de rigoare…

Să fiți sănătoși, dragilor!„, a scris reputatul medic pe Facebook.