Medicul Mihai Craiu, despre purtarea măştii la şcoală: Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea măştii

Medicul Mihai Craiu a făcut o demonstraţie video pentru copiii care trebuie să poarte masca la şcoală. Pediatrul precizează că elevii nu vor avea niciun fel de hipoxie de la purtarea măştii. 

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 07:41
Medicul Mihai Craiu, despre purtarea măştii la şcoală: Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea măştii

Medicul Mihai Craiu precizează în video-ul de mai jos că a purtat mască și vizieră din momentul în care a intrat în spital și nu i-a scăzut valoarea oxigenului din sânge.

„A inceput școala. Pentru unii on-line, pentru alții in persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.

Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) si cele de puls (se vede că imi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).

Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii.

Iar în cazuri excepționale există si varianta de „pauză” scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere.

De profesori și bunici trebuie să avem grijă!

Spor la școală!”, a scris dr. Mihai Craiu pe Facebook.

Citeşte şi Ludovic Orban anunţă cât timp vom mai purta masca: „Omul nu s-a născut cu cravata la gât sau încălţat”


loading...
Partenerii noștri