Medicul Mihai Craiu, semnal de alarmă privind problemele post-COVID: „Unii pacienţi abia merg, având mereu o stare marcată de oboseală”

Mihai Craiu trage un semnal de alarmă privind problemele apărute la pacienţii care au avut coronavirus. Medicul spune că unii dintre ei abia se mai pot ţine pe picioare, precizând că aceştia se simt mereu obosiţi.

19 mart. 2021, 13:08
Medicul Mihai Craiu, semnal de alarmă privind problemele post-COVID: „Unii pacienţi abia merg, având mereu o stare marcată de oboseală”

Medicul Mihai Craiu citează studiile care arată că unii pacienţi care au avut coronavirus nu se vindecă total, aceştia având în continuare o perioadă îndelungată de timp diferite simptome.

Medicul Mihai Craiu: Unii pacienţi abia merg

„Realmente îngrijorătoare nu sunt enormitățile, mediatizate intens, ce aparțin unor confrați confuzi sau care urmăresc altă agendă decât sănătatea pacienților (nu comentez deoarece există un for abilitat să examineze aceste derapaje verbale) ci efectul cumulat al contagiozității crescute a tulpinii Kent (mutația britanică B1.1.7), cu fenomenul de COVID-fatigue (oamenii au obosit să mai tot fie în defensivă, ducând o viață frustrantă, plină de restricții) și cu amatorismele mioritice (nu numai în sistemul medical există „persoane ce tind să ocupe locul în care pot să iși manifeste cel mai deplin incompetența” – zicea una din legile lui Murphy).

Si ca să fie tabloul complet este din ce în ce mai clar că unii pacienți ce au avut maladia COVID-19 nu se vindecă total pe o durată foarte lungă de timp.

Acest studiu, ce a urmărit până la 9 luni de la boala inițială, câteva sute de bolnavi, arată ca unul din trei bolnavi are o problemă de sănătate care afectează calitatea vieții. Persistența tulburărilor de miros sau gust e „floare la ureche”. Unii pacienți abia merg, având mereu o stare marcată de oboseală sau mintea „încețoșată”.

Imaginați-vă că 300.000 de români au nevoie de îngrijiri indelungate în famile. Nu în secțiile ATI supra-aglomerate… La ritmul actual apar zilnic in țara noastră peste 2000 de astfel de bolnavi ce vor avea long-COVID. Vor avea o viață chinuită, în tot anul 2021. Probabil își vor pierde serviciul și speranța. Un tablou întunecat se prefigurează.
Oare asta vrem??”, este mesajul transmis de medic.

Citeşte şi Medicul Mihai Craiu atrage atenția cu privire la masca de protecție! Trebuie purtată la orele de sport

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 798.985 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.593 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.105 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.632. Dintre acestea, 1.313 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 22.020 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.03.2021 (10:00) – 19.03.2021 (10:00) au fost raportate 143 de decese (87 bărbați și 56 femei).

Citeşte şi Avertismentul medicului Mihai Craiu: Nu faceți asta dacă ați luat contact cu persoane infectate