Medicul Monica Pop, mărturisiri despre boala cu care s-a confruntat. ”I-am zis doctorului că dacă pune mâna pe mine îl omor, așa dureri mari aveam!”

În urmă cu puțină vreme, medicul Monica Pop a vorbit despre boala cu care s-a luptat și pe care a diagnosticat-o greșit! Invitată în cadrul emisiunii ”În Oglindă”, Monica Pop a vorbit pe larg despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat. Mai exact, aceasta a relatat și ce mare eroare a putut face.

02 apr. 2024, 16:26
Medicul Monica Pop, mărturisiri despre boala cu care s-a confruntat. ”I-am zis doctorului că dacă pune mâna pe mine îl omor, așa dureri mari aveam!”

Medicul Monica Pop a vorbit despre boala cu care s-a luptat și pe care a diagnosticat-o greșit!

Citește și EXCLUSIV. Dr. Monica Pop a desfiinţat postul negru sau aşa numita dietă cu apă: „După 40 de zile fără mâncare ești la limita morții”

Invitată în cadrul emisiunii ”În Oglindă”, Monica Pop a vorbit pe larg despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat.

Mai exact, aceasta a relatat și ce greșeală a putut face.

„Vreau să vă spun că eu sunt una dintre victimele, într-un fel a neglijenței, pentru că am avut niște tulburări digestive și le-am interpretat ca fiind colon iritabil. Și îmi treceau aceste tulburări cu tratamentul de colon iritabil. Sigur că este mult stres la conducerea unui spital, sunt multe probleme.

Astfel că nu m-am dus la timp la spital, pentru că am zis că e colon iritabil. Aveam o prietenă, o actriță care îmi zicea: Du-te și fă o ecografie!, iar eu îi răspundeam să își vadă de scena și rolul ei și să mă lase în pace pentru că eu doar colon iritabil am”, a zis Monica Pop.

„Și nu m-am dus la medic și a debutat totul printr-o peritonită. Nu vreau să știe nimeni niciodată ce înseamnă la nivel simptomatic asta! De abia am ajuns la Spitalul de Urgență.

Una din colegele mele, Dorina Bunea, l-a chemat pe Mircea Beuran. I-am zis că dacă pune mâna pe mine îl omor, așa dureri mari aveam! Și mi-a făcut o morfină și a putut să mă examineze. Asta a fost greșeala mea, că nu m-am dus din start la investigații medicale”, a spus Monica Pop.

Medicul Monica Pop a considerat că are un colon iritabil, neștiind de fapt că problema este cu totul alta.

„Vă spun, încă o dată, am fost convinsă că aveam colon iritabil. Și sigur că diagnosticul diferențial este o problemă în medicină. Și am fost convinsă că este colon iritabil.

Repet, îmi treceau acele tulburări, crampe ș.a.m.d. cu tratamentul de colon iritabil, cu Debridat, cu antispastic și ce mai luam și totul era în regulă. Uite că nu a fost în regulă. Și e greșeala mea, repet”, a zis Monica Pop.

De asemenea, Monica Pop a tras un semnal de alarmă și cu privire la medicii de familie, care de multe ori nu răspund la telefon, deși pacientul se află, poate, într-o urgență.

”Medicul de familie trebuie să fie aproape de pacient”

Printre altele, medicul i-a sfătuit pe oameni să își găsească medici de familie cu care rezonează, medici care își înțeleg pacienții și care se interesează de starea de sănătate a acestora.

„De asta am hotărât să vorbesc, ca să spun oamenilor să nu facă precum am făcut eu, din punctul meu de vedere, cu niciun organ. Să se ducă la medic profilactic. Eu nu m-am dus nici la curativ. În primul rând, eu spun oamenilor lucruri pe ei nu le știu și anume: Sunt mulți oameni care nu au o relație bună cu medicul de familie.

Prin urmare, ei trebuie să știe că obligația legală de a sta la un medic de familie este de 3 luni. După 3 luni, oricine poate să își aleagă medicul de familie oriunde dorește. Dacă cineva vrea să aibă medic de familie la Baia Mare e treaba lui.

Trebuie să înțeleagă și medicii de familie asta. Adică eu doresc să spun că este voie să mergi la orice medic de familie vrei!”, a mai spus Monica Pop.

„Apoi, mai este o problemă mare. Medicii de familie trebuie să știe asta! Dacă au făcut facultatea asta și ai meseria asta trebuie să răspunzi la telefon! Sunt foarte mulți care în situații de urgență nu răspund la telefon! Nu mi se pare normal.

S-au întâmplat multe nenorociri din cauza asta. Deci, medicul trebuie să fie aproape de pacient, să îi răspundă și să îl sfătuiască, așa cum consideră! Sunt medici de familie care lucrează 7 ore, alții 2 ore sau unii care lucrează mai nimic și nu mi se pare normal!

Citește și EXCLUSIV Monica Pop, vehementă despre Rareş Prisăcariu: „Cu latura religioasă nu sunt de acord, pentru vârsta lui. Sper ca acest copil să aibă şi copilăria lui”

Deci, omul trebuie să își caute un medic cu care să se poată înțelege. Asta e pentru lucruri generale, dar încă o dată vă spun. Profilaxia ar fi extraordinar de importantă pentru oameni, în general, și dacă ei înțeleg ceea ce am spus eu.

Din punct de vedere oftalmologic, să meargă la clinica teritorială, nu la un spital, niciodată, decât dacă au ceva grav, Doamne ferește! Deci, spun că trebuie un consult profilactic pentru că se pot descoperi multe”, a mai spus dr. Monica Pop.