Medicul Nicolae Olteanu a murit. Doliu în sistemul medical din Braşov: „Era supranumit TATA”

Medicul Nicolae Olteanu a murit. Întreg sistemul medical din Braşov este în doliu, după ce fostul coordonator al Serviciului de Ambulanţă a plecat dintre noi.

03 nov. 2021, 18:56
Medicul Nicolae Olteanu a murit. Doliu în sistemul medical din Braşov: „Era supranumit TATA”

Medicul Nicolae Olteanu a murit din cauza unei boli incurabile, la secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Întreg sistemul medical din Braşov este în doilu, după ce doctorul supranumit TATA a plecat dintre noi.

Medicul Nicolae Olteanu a murit

Dr Olteanu a fost coordonator al Serviciului de Ambulanţă din Braşov şi si-a dedicat viaţa meseriei sale, salvând mii de oameni. Toţi cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresa sa.

Citeşte şi Medic mort de COVID-19, după ce s-a tratat acasă. Doliu în lumea medicală

Rareş a avut privilegiul să lucreze alături de el în timp ce făcea voluntariat pe Ambulanţă.

„Un înger a ajuns în Ceruri, printre îngeri. Numele domnului doctor Olteanu îl auzisem de foarte multe ori până ca eu să devin voluntar la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov şi asta pentru că în locul în care am făcut voluntariat inițial, cunoscusem o persoană care lucrase la SAJ Braşov. Şi, bineînţeles, aşa cum toată lumea auzea de domnul doctor doar de bine, exact aşa am auzit şi eu din poveşti, poveşti care păreau desprinse din cunoscutele seriale medicale, pe care toţi pasionaţii de medicină le cunosc.

Debutul meu ca voluntar în cadrul SAJ Braşov a fost, bineînţeles, definit de emoţii, dar şi de curiozitatea de a-l cunoaște în persoană pe domnul doctor Olteanu.

Aflasem încă de la început că, acolo printre colegi, era supranumit “TATA” şi nu mi-a fost foarte greu să înţeleg de ce. Modestia, blândeţea şi bunătatea erau primele caracteristici ale domnului doctor, pe care le sesizai imediat, fără prea mult efort. Toate poveştile pe care le ştiam, acum mi se confirmau chiar de către protagonistul acestora, poveşti extraordinare, situaţii de limită şi chiar aş adăuga acte eroice, relatate cu extrem de multă modestie. Toată lumea lua parte la aceste momente cu admiraţie, vorbele-i fiind parcă sorbite de ascultători fie că vorbim de primele salvări aeriene, fie că vorbim de întâmplările mai amuzante şi cel mai important de nenumăratele destine schimbate şi vieţi salvate.

De fiecare dată când am avut ocazia să fac voluntariat alături de domnul doctor, acesta s-a asigurat că am înţeles exact ce proceduri medicale s-au desfăşurat pentru binele pacientului şi mai mult decât atât îmi era explicat cât mai în detaliu şi cât mai pe înţeles mecanismul anatomic al fiecărei boli. Această onoare nu am avut-o doar eu, această onoare au avut-o toţi angajaţii şi voluntarii Serviciului de Ambulanţă care l-au cunoscut pe domnul doctor, dumnealui reuşind să îşi pună amprenta asupra dezvoltării fiecăruia.

Consider că prin întreaga sa activitate şi prin toate reuşitele dumnealui, domnul doctor Nicolae Olteanu nu a scris doar o filă de istorie, ci un întreg capitol, capitol care ar trebui povestit tuturor studenţilor din cadrul facultăţilor de medicină, deoarece exact aşa cum domnul doctor a fost, aşa trebuie să fie toţi viitorii medici, dăruirea acestuia pentru carieră şi pentru salvarea oamenilor atingând acel nivel optim pentru această meserie.

Ultimele cuvinte ale conversaţiei noastre fiind – “Să ne revedem cu bine şi cu sănătate!” Dumnezeu a avut nevoie de un doctor bun””, a povestit Rareş, potrivit DCNEWS. 

Dr. Nicolae Olteanu și-a început cariera medicală în anul 1985, la Dispensarul din Apața, de lângă Brașov. La sfârşitul anilor 90, între  01.03.1998 – 01.06.2002, a condus Ambulanţa Braşov, iar în anul 2002 a renunţat însă la această funcţie pentru a reveni la pasiunea sa profesională – munca de salvator pe Ambulanță.

Citeşte şi Medicii români au ajuns la capătul puterilor: Știți cum stau viii cu oxigen cu morții? Decizia lui Arafat, incompetență sau comandă!”