Doliu uriaş în Botoşani. Un medic cunoscut care a salvat sute de vieţi a murit la doar 46 de ani

E doliu la Spitalul Municipal Dorohoi. Medicul Ovidiu Nicolae Alexa, şeful Compartimentului Primire Urgenţe, a murit la doar 46 de ani, după ce s-a întors de la serviciu.

07 ian. 2022, 19:30
Doliu uriaş în Botoşani. Un medic cunoscut care a salvat sute de vieţi a murit la doar 46 de ani
foto: Realitateadorohoiana

Medicul Ovidiu Nicolae Alexa a murit, în urma infarct şi nu a mai putut fi salvat, cu toate eforturile depuse pentru a-l readuce la viaţă. În stare de şoc, colegii săi pun moartea acestuia pe seama suprasolicitării.

„Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a afirmat Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş, conform Agerpres.

Citeşte şi: Alte peste 100 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron, depistate în România

Potrivit managerului Spitalului Dorohoi, Ovidiu Alexa ar fi ajuns acasă, în apartamentul de serviciu primit din partea autorităților în 2021, unde i s-a făcut rău. Partenera de viață a alertat cadrele medicale, sunând la numărul de urgență 112. Mai mulţi medici şi asistenţi din cadrul Spitalului au intervenit de urgenţă. Au încercat să-l resusciteze timp de o oră şi jumătate, însă eforturile lor s-au dovedit a fi zadarnice.

„A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi. Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a declarat medicul Valerian Andrieș, pentru Realitatea Dorohoiană.

De asemenea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, susţine că decesul medicului Ovidiu Nicolae Alexa trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă,

„Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea „Medicină generală”. El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 7 ianuarie. Aproape 8 milioane de români au primit prima doză

 


loading...
Partenerii noștri