Raluca Olaru, medic la CFR Bucureşti, a fost răpusă de coronavirus

Lumea medicală este în doliu după ce o cunoscută doctoriță din București a încetat din viață fiind răpusă de COVID.

29 oct. 2021, 15:31
Raluca Olaru, medic la CFR Bucureşti, a fost răpusă de coronavirus

Medicul Raluca Olaru, şef al laboratorului de analize medicale la Spitalul CFR Bucureşti, a murit în urma unei infectări cu coronavirus. Aceasta a contactat infecția, iar starea ei de sănătate s-a degradat destul de repede. Organismul medicului nu a făcut față în lupta cu boala și a cedat.

Anunţul cu privire la decesul medicului Raluca Olaru a fost făcut de reprezentanții Federaţiei sindicale Sanitas. Aceștia au transmis condoleanțe familiei greu încercate de această pierdere.

Mărturie tulburătoare din iadul ATI-COVID: „E ca o paralizie inconştientă, nu-ţi dai seama când te degradezi. Îi auzi cum aleargă pe holuri şi te întrebi cine a mai murit”

„Cu profund regret şi durere în suflet anunţăm trecerea în nefiinţă a colegei noastre, dr. Raluca Olaru, şef laborator analize medicale la Spitalul CFR, vicepreşedinte la Uniunea Sindicală Saitas CFR şi membru în Comisia de Medici a Federaţiei SANITAS, care a pierdut lupta cu virusul ucigaş”, a transmis, vineri, Federaţia Santas.

Sindicaliştii au transmis condoleanţe familiei şi celor care au cunoscut-o pe Raluca Olaru. Ei și-au manifestat regretul față de această pierdere deosebit de grea.

„Suntem alături cu gândul şi sufletul de toţi cei care au avut prilejul să o cunoască şi să o aprecieze ca pe un medic şi un om cu suflet mare.  Îi vom purta recunoştinţă veşnică pentru devotamentul profesional şi activitatea din cadrul Federaţiei SANITAS”, au mai transmis sindicaliştii.

Aproape 500 de morţi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri că numărul deceselor înregistrate, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID -19 a ajuns la 481. Potrivit informațiilor oficiale, au fost înregistrate aproape 12.500 de cazuri noi de COVID.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 205 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, a transmis GCS.

Medicii, apel disperat la români: „Dacă aveţi încă părinţi, vă rog, vaccinaţi-i. E nevoie ca toţi să înţelegeţi mesajul”

Conform autorităților, dintre cele 481 decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 22 la categoria de vârstă 40-49 ani, 41 la categoria de vârstă 50-59 ani, 104 la categoria de vârstă 60-69 ani, 168 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 141 la categoria de vârstă peste 80 ani.