Medicul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti, numită manager la Institutul Oncologic

Medicul şef al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, dr. Ana-Maria Niţulescu, este începând de marţi manager al Institutului Oncologic din Capitală, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

12 nov. 2013, 16:42
Medicul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti, numită manager la Institutul Oncologic

„Am fost numită manager prin ordin al ministrului Sănătăţii, începând de astăzi (marţi – n.r). Nu am susţinut concurs şi nici nu am făcut cerere pentru a fi numită manager”, a declarat dr. Niţulescu, citată de Mediafax.

Fostul medic şef al CASMB a mai spus că, deşi nu a urmărit acest post, are un plan de dezvoltare al institutului.

„Am un plan de eficientizare şi de dezvoltare a Institutului Oncologic Bucureşti, pentru a ajunge din urmă celelalte institute din ţară. Este puţin în urmă, adică are mai puţine proiecte accesate, comparativ cu institutele similare”, a adăugat noul şef de la IOB.

Dr. Ana-Maria Niţulescu a precizat că prioritatea mandatului ei este realizarea Registrului Naţional de Oncologie.

„Principala problemă este să facem institutul mult mai vizibil în afară şi să punem în funcţiune Registrul Naţional de Oncologie”, a spus Niţulescu.

Întrebată dacă ştie că preia o unitate medicală importantă a Capitalei, fără nicio datorie şi în care, în acest an, a fost adusă aparatură de ultimă generaţie, Niţulescu a spus că se bucură de recunoaşterea nivelul de top al unităţii medicale.

„Mă bucur că vorbiţi astfel de Institutul Oncologic. Este o unitate de top”, a afirmat Ana-Maria Niţulescu.