Medicul Şerban Brădişteanu, susţinut pe Facebook

Medicul Şerban Brădişteanu este urmărit penal pentru favorizarea lui Adrian Năstase prin faptul că ar fi prezentat autorităţilor starea fostului premier ca fiind mai gravă decât în realitate. Foşti pacienţi sau pur şi simplu admiratori ai reputatului cardiolog au decis să-şi arate simpatia faţă de medicul Brădişteanu, demarând o campanie de susţinere a acestuia.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 12:43
Medicul Şerban Brădişteanu, susţinut pe Facebook

Un grup de susţinători ai medicului Şerban Brădişteanu a creat pe Facebook o pagină specială „Alături de Şerban Brădişteanu”. „Pagina susţinătorilor domnului doctor Brădişteanu. Suntem alături de domnul doctor, de cel care ne-a salvat vieţile de atât de multe ori! Ce i se întâmplă acum este o mizerie. Lăsaţi-l pe domnul doctor în pace! Lăsaţi-l să opereze, să salveze vieţi!”, se spune în descrierea cauzei.

Utilizatorilor de Facebook care ajung pe această pagină li se cere, totodată, să semneze petiţia „Lăsaţi-l pe doctorul Brădişteanu în pace!”, reputatul cardiolog fiind considerat „victima unui complot politic instrumentat de Traian Băsescu„. Iniţiatorul petiţiei spune că este unul dintre „miile de români salvaţi de medicul Şerban Brădişteanu, Doctorul Inimilor”, căruia i se face, în opinia sa, o „cumplită nedreptate”.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a altor trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase. În sarcina celor patru inculpaţi s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Medicul Şerban Brădişteanu a făcut parte din echipa care l-a evaluat şi apoi l-a operat pe Adrian Năstase, după ce acesta a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie.