Medicul Tudor Ciuhodaru anunţă un mecanism european de protecţie civilă care va salva mii de vieţi

Medicul Tudor Ciuhodaru a postat un mesaj pe Facebook prin intermediul căruia anunţă că a fost adoptat noul mecanism european de protecţie civilă. Mecanismul va îmbunătăţi capacitatea de reacţie europeană în situaţii de urgenţă pe scară largă, cum ar fi epidemia de coronavirus, incendii, inundaţii sau cutremure.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 16:04
Medicul Tudor Ciuhodaru anunţă un mecanism european de protecţie civilă care va salva mii de vieţi

„Adoptat. Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată la standarde europene. Noul mecanism european de protecție civilă (pe care l-am susținut de atâtea ori în plenul Parlamentului European) devine realitate. Mecanismul va îmbunătăți capacitatea de reacție europeană în situații de urgență pe scară largă, ce afectează simultan mai multe state (precum epidemia de coronavirus, incendii, inundații, cutremure sau de alte catastrofe).”

Citeşte şi: Avertismentul unui medic toxicolog. Dezinfectanţii pot produce copiilor intoxicaţie alcoolică

Acesta a fost aprobat cu 72 de voturi pentru, 6 voturi contra şi o abţinere acest demers. Următorul pas este votul din plenul de la Strasbourg din 14-17 septembrie şi negocierile cu statele membre, urmând ca mecanismul să devină complet operaţional până în ianuarie 2021.

„Comisia de sănătate a adoptat azi cu 72 de voturi pentru, 6 voturi contra și 1 o abținere acest demers. Urmează votul din plenul de la Strasbourg din 14-17 septembrie și negocierile cu statele membre pentru ca acest mecanism să devină complet operațional până în ianurie 2021” , se arată în mesajul acestuia.

„Multe vieți vor putea fi de acum salvate. Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers” , susţine medicul.