Medicul Vasi Rădulescu a găsit soluţia pentru stoparea pandemiei: „Faci lockdown pentru 60 de zile şi vaccinezi 14 milioane de locuitori”

Vasi Rădulescu susține că un lockdown în România pentru 60 de zile ar fi varianta ideală pentru a evita un ”2021 plin de chin, cu populație tot mai stresată, mai violentă”.

02 apr. 2021, 15:48
Medicul Vasi Rădulescu a găsit soluţia pentru stoparea pandemiei: „Faci lockdown pentru 60 de zile şi vaccinezi 14 milioane de locuitori”

Medicul Vasi Rădulescu vine cu o idee aparent excelentă, dar total neaplicabilă, din mai multe puncte de vedere. El susţine că un lockdown naţional de 60 de zile ar fi greu de suportat de populaţie, dar ar avea mari beneficii, deşi în toată ţara au loc deja proteste masive, când restricţiile nu sunt la nivelul celor din starea de urgenţă.

În al doilea rând, Vasi Rădulescu propune vaccinarea a 450.000 de persoane pe zi, când capacitatea de imunizare la această oră este în jurul a 50.000-60.000 de doze pe zi, ceea ce ar însemna creşterea ritmului de aproape 9 ori, lucru imposibil de realizat.

În sfârşit, o a doua problemă pe care ar prezenta-o vaccinarea a 450.000 de persoane pe zi ar fi disponibilitatea serului. Premierul Florin Cîţu a declarat în repetate rânduri că în luna aprilie România va primi 4,5 milioane de doze. Chiar şi Dacă în luna mai am primi mai multe, 6 milioane, per total ar însemna puţin peste 10 milioane de doze, foarte departe de cele 27 de milioane despre care vorbeşte medicul Rădulescu.

„1. Faci lockdown pentru 60 de zile.

2. Vaccinezi 450.000 de oameni pe zi.

3. Testezi cât de mult poți.

În 60 de zile ajungi la 27 de milioane de doze. Asta înseamnă aproape 14 milioane de oameni vaccinați complet. Suficient pentru a atinge un procent necesar imunizării de masă.

Medicul Vasi Rădulescu: „Putem alege varianta asta sau un 2021 plin de chin”

60 de zile lockdown înseamnă timp să aprovizionezi cu vaccinuri, timp să scazi încărcarea spitalelor, timp să duci imunitate în fiecare familie.

60 de zile de lockdown pentru o populație obosită poate fi prea mult, dar sacrificiul va merita din plin.

Pentru că 14 milioane de oameni vaccinați înseamnă papa la carcalac și papa la pandemie.

Datele preliminare CDC (centrul de control al bolilor din SUA) arată că persoanele cu ambele doze de vaccin NU mai transmit virusul.

Chiar dacă l-ar transmite, dacă celelalte persoane sunt vaccinate, riscul de a muri sau a face o formă gravă este 0 (zero).

Testele sunt utile chiar și în lockdown, pentru că va mai exista populație mobilă – nu ai cum altfel. Dar dacă o controlezi regulat, scazi apariția cazurilor. Continui cu vaccinarea, că e prioritate absolută.

Putem alege varianta asta sau un 2021 plin de chin, cu populație tot mai stresată, mai violentă.

Sunt tare curios să văd ce vor face oficialii”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 aprilie 2021. Scade numărul infectaţilor sub 6000, dar rămâne situaţie critică la ATI