Medicul Virgil Musta, avertisment sumbru despre coronavirus. „Suntem la limită. Vor fi oameni care vor muri”

Virgil Musta, medicul-șef al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, a declarat, duminică, în direct la România TV, că România este pe o pantă ascendentă a epidemiei, fiind înregistrată o creştere a numărului de pacienţi în stare gravă din cauza noului coronavirus. Dr. Musta avertizează că "vor fi oameni care vor muri" pentru nu vor avea unde să se interneze.

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 17:17
Medicul Virgil Musta, avertisment sumbru despre coronavirus. „Suntem la limită. Vor fi oameni care vor muri”

„Suntem într-o creştere în continuare a numărului de cazuri. Într-o pantă ascendentă a epidemiei.
Numărul de pacienţi gravi a crescut. Locurile unde pacienţii necesită de oxigen sunt şi acestea pline”, a menţionat medicul Virgil Musta, la România TV.

Medicul-șef al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara că sistemul sanitar este în acest moment „la limită”.

„Suntem undeva la limită. Dacă se continuă trendul acesta, spitalele nu vor face faţă. Vor fi oameni care vor muri pentru că nu unde să beneficieze de oxigen. Nu au unde să se interneze şi vor rămâne în afara sistemului de sănătate”, a explicat dr. Musta.

Câte tipuri de teste coronavirus există? Explicaţiile dr. Virgil Musta

Întrebat despre diferenţele de rezultate apărute în cazul testelor pentru depistarea noului coronavirus, medicul Virgil Musta a explicat că este vorba despre situaţii excepţionale.

„Există riscul să fie o anumită eroare. Depinde de calitatea testului.
Sunt trei tipuri de teste de ARN. Unul care depistează o singură gene, al doilea depistează două gene şi cele mai performante sunt cele depistează trei gene şi cele mai performante despitează trei gene şi acolo sensibilitatea este de 95 la sută”, a afirmat dr. Musta.

BILANŢ CORONAVIRUS 16 august România: 1.087 de noi cazuri şi 37 de decese în ultimele 24 de ore