Medicul Vlad Ciurea a povestit prin ce a trecut când a fost infectat cu COVID-19: Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit

Medicul Vlad Ciurea a povestit prin ce a trecut când a fost infectat cu coronavirus. Neurochirurgul a vorbit despre simptomele care l-au făcut să meargă la spital, în loc să se trateze acasă.

24 dec. 2020, 10:07
Medicul Vlad Ciurea a povestit prin ce a trecut când a fost infectat cu COVID-19: Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit

Medicul Vlad Ciurea a ieşit învingător în lupta cu noul coronavirus. Neurochirurgul spune că i-a luat toate măsurile la primul semnal de alarmă și că se testa în fiecare săptămână.

 Medicul Vlad Ciurea: Am ieşit învingător

„Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins.

Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală, trăgeam de mine”, a spus neurochirurgul la Digi 24. 

Medicul spune că din cauza oboselii, nu a putut finaliza o operaţie. A doua zi s-a testat, iar testul rapid a ieșit pozitiv. A făcut apoi un test PCR, care a ieșit de asemenea pozitiv.

Citeşte şi Studiu. Persoanele infectate cu coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de 8 luni

„M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj acasă care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv.

Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!”, a povestit medicul.

A ales să se trateze la spital. Medicul crede că a scăpat de simptome mai grave pentru că s-a testat de la primul semnal de alarmă și pentru că i-a lăsat pe specialiști să-l trateze.

„Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră.

Eu m-am lăsat pe mâna lor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis: înving. Contează foarte mult starea psihică”, a mai povestit neurochirurgul.

Vlad Ciurea a stat în spital 6 zile. După două săptămâni, testul a ieșit negativ.