Studiu. Persoanele infectate cu coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de 8 luni

Potrivit unui studiu australian, persoanele infectate cu noul coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de cel puţin opt luni, relatează Rainews, potrivit Rador.

24 dec. 2020, 09:06
Studiu. Persoanele infectate cu coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de 8 luni

Persoanele infectate cu noul coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de 8 luni. Cercetătorii australieni ar fi descoperit că celulele B de memorie, prezente în sistemul imunitar, „își amintesc” infecția și produc rapid anticorpi în fața unei noi posibile infecții, relatează Rainews, potrivit Rador

Persoanele infectate cu coronavirus sunt protejate de o nouă infecţie timp de 8 luni

Studiul australian a fost publicat în revista Science Immunology. Noile cercetări și rezultatele care derivă din acestea întăresc probabilitatea ca vaccinurile împotriva virusului Sars-Cov-2, care vor ajunge în curând în Europa, să funcționeze pentru perioade lungi de timp.

Citeşte şi Noua tulpină a coronavirusului. Epidemiolog român: „S-a răspândit foarte repede. Suntem ca în război”

Studiul demonstrează că anumite celule din sistemul imunitar, numite celule de memorie B, îşi „amintesc” infecția cu virusul și la re-expunere, declanșează un răspuns imun protector prin producerea rapidă de anticorpi.

Cercetătorii au recrutat 25 de pacienți cu COVID-19 și au prelevat 36 de probe de sânge începând cu 4 zile după infectare şi ajungând până la 242 de zile. La fel cum s-a observat și în alte studii, analizând răspunsul anticorpilor, oamenii de ştiinţă au descoperit că anticorpii împotriva virusului au început să scadă după 20 de zile de infecție.

Cu toate acestea, s-a constatat că toți pacienții au continuat să aibă celule B cu memorie care „au recunoscut” una dintre cele două componente proteice ale virusului SARS-CoV-2. Aceste celule B de memorie specifice virusului au fost prezente în mod stabil timp de până la opt luni după infecție.