Medicul Vlad Ciurea, sfaturi pentru o viață sănătoasă. La ce oră ar trebui să ai ultima masă, de fapt

După cum este bine știut, medicul Vlad Ciurea este unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România. De data aceasta, medicul a oferit sfaturi despre orele la care oamenii ar trebui să mănânce. Mai jos ai toate detaliile.
Filip Stan
08 feb. 2024, 09:31
Medicul Vlad Ciurea, sfaturi pentru o viață sănătoasă. La ce oră ar trebui să ai ultima masă, de fapt
Prof. dr. Vlad Ciurea

În trecut, ideea că mâncatul înainte de culcare nu este chiar ceva rău, însă în momentul de față, tot mai mulți români se dezic de acest obicei. Este foarte important pentru sănătate, dar și pentru siluetă.

Citește și Vlad Ciurea, despre cum să restartezi creierul la prima oră. Gestul care trebuie făcut obligatoriu imediat după ce ai deschis ochii

Se pare că și doctorul Vlad Ciurea spune că ar trebui să eviți mesele seara. Medicul Vlad Ciurea a explicat la ce oră ar trebui să mănânci și de ce.

Acesta a subliniat importanța unui stil de viață sănătos și a oferit sfaturi pentru menținerea unei stări de sănătate bune.

„Creierul este mult mai receptiv atunci când lucrați după un plan bine organizat. Memoria este mai bună, starea de bine, starea aceea de energie pozitivă, este mult mai prezentă.

Stările negative, iritările acelea de tipul «oare am uitat ceva?», ezitările sau inconstanțele se reduc semnificativ. Iar dacă le puneți pe hârtie, într-o agendă, și, mai ales, scrise de mână, creierul dumneavoastră va fi mult mai puțin încărcat de reziduuri.

Să știți că eu iubesc să scriu de mână zilnic. Este un lucru dovedit faptul că scrisul de mână dezvoltă imaginația, stimulează gândirea, clarifică ideile și îmbunătățește memoria”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, potrivit Gândul.ro.

”Nu mai târziu de 19:00”

El a oferit și câteva sfaturi, pentru ca tu să te relaxezi de fiecare dată când ai ocazia, dar și despre ora la care trebuie să mănânci ultima masă.

„În primul rând, dormiți fără telefonul mobil pe noptieră. Aerisiți bine dormitorul înainte de culcare și nu porniți căldura la maximum. Este foarte important să vă culcați seara în jurul orei 10, somnul este mai profund înainte de miezul nopții. O carte bună este mai potrivită înainte de culcare decât orice emisiune televizată. Sau orice film artistic. Treziți-vă dimineața devreme și beți un pahar cu apă, deschideți fereastra, respirați aer curat și ascultați un pic de muzică. Melodii care vă plac.

Citește și Greşeala majoră pe care o facem toţi imediat după ce mâncăm. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Asta ar trebui să faceți!”

„Nu uitați că randamentul cel mai bun îl dați în intervalul dintre orele 10 și 12 dimineața. Nu săriți peste prânz, dar nu mâncați până când rămâneți sudați de scaun. Iar după-amiaza, faceți un pic de sport. Sau, măcar puțină mișcare în aer liber. Apoi, nu uitați de teatru, operă sau cinema. Iar seara, o cină ușoară, nu mai târziu de ora 19:00”, a mai arătat Vlad Ciurea.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Capital.ro
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau la bloc
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Vești bune pentru cei care merg în concediu! Această țară a eliminat vizele pentru români
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această ofertă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de greu îi este când sportivul pleacă în turneu: „Dorul este mare”
Cancan.ro
Care a fost ultimul mesaj postat de Ionela, tânăra moartă în accidentul din Vaslui 😢
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Românii vor fi verificați DIRECT LA GRANIȚĂ. Noile reguli pentru toată România
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'