Medvedev acuză Occidentul că vrea al Treilea Război Mondial: Rusia a avertizat liderii din Vest încă din 2008

El susține că Vestul ar fi trebuit să înțeleagă semnalele de avertizare ale Rusiei încă din 2008. Atunci, Putin a invadat și ocupat parțial Georgia, la doar patru luni după summitul NATO de la București

26 aug. 2023, 19:31
Medvedev acuză Occidentul că vrea al Treilea Război Mondial: Rusia a avertizat liderii din Vest încă din 2008
Medvedev amenință Occidentul cu războiul dacă Putin va fi arestat

Occidentul împinge întreaga lume spre Al Treilea Război Mondial. Acuzația vine de la fostul vicepreședinte rus Dmitri Medvedev. N-ar fi prima dată când Medvedev face amenințări apocaliptice și, în plus, vine într-un moment de slăbiciune internă a Rusiei, demonstrată de insurecția și eliminarea liderului Wagner.

Oficialii americani și europeni, care evaluează consecințele morții lui Prigojin, spun că este probabil să întărească stăpânirea pe termen scurt a lui Vladimir Putin asupra Rusiei, dar să îi slăbească poziția în timp. Poate de aceea vrea și Medvedev, aliat fidel al lui Putin, să îndrepte atenția spre alții.

Putin, mesaj de condoleanţe după tragedia aviatică a grupui Wagner: „Prigojin a fost un om de afaceri talentat”. Noi imagini din satelit cu impactul
El susține că Vestul ar fi trebuit să înțeleagă semnalele de avertizare ale Rusiei încă din 2008. Atunci, Putin a invadat și ocupat parțial Georgia, la doar patru luni după summitul NATO de la București, unde a fost invitat și el.

„Sincer vorbind, cu siguranță ar fi fost mai bine dacă ar fi auzit semnalele noastre. În orice caz, lumea nu ar trebui să facă față amenințării celui de-al Treilea Război Mondial. De fapt, aici adversarii noștri îi împing pe toată lumea. SUA fac bani din conflictul din Ucraina, Europa pierde și întreaga lume este în tensiune.

Cadavrul lui Prigojin ar fi fost identificat după telefon şi degetul lipsă de la o mână. Pilotul liderului Wagner, principalul suspect

Dacă privim situația din această perspectivă, vom vedea că într-o oarecare măsură transformă acest conflict într-o problemă de amploare globală, un conflict al lumilor și un conflict existențial și pentru întreaga planetă, situație despre care vorbesc de multă vreme politicieni și oameni de știință”, a declarat Medvedev.

Rusia anunţă că a doborât două drone ucrainene, una în districtul Istrinskii, în apropiere de Moscova, şi una în districtul Şebekino, în regiunea Belgorod

Rusia anunţă sâmbătă că a doborât două drone ucrainene – în apropiere de Moscova şi în Belgorod, o regiune de la frontiera cu Ucraina -, în contextul unei multiplicări a atacurilor de acest tip asupra teritoriului rus, relatează AFP.

Apărarea aeriană rusă a doborât, în noaptea de voneri spre sâmbătă, o dronă care se apropia de Moscova, a anunţat sâmbătă primarul capitalei ruse Serghei Sobianin.

”În această noapte, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă în apropiere de Moscova, în districtul Istrinskii”, anunţă del într-o postare pe Telegram.

Potrivit primelor informaţii, ”nu există nici victime şi nici pagube. Serviciile de urgenţă se află la faţa locului”, anunţă el.

Altă dronă ucraineană a fost doborâtă sâmbătă dimineaţa de apărarea aeriană rusă în districtul Şebekino, în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Către ora 6.00 GMT (9.00, ora României), ”o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu o dronă împotriva unor instalaţii pe teritoriul rus a fost împiedicată”, anunţă pe Telegram ministerul.