Medvedev ameninţă că Rusia va anexa Georgia şi Kazahstan, pentru a „corecta greşeala anilor ’90”. Postarea fostului preşedinte a fost ştearsă după câteva ore

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a reflectat asupra restabilirii granițelor Rusiei, spunând că Georgia ar trebui să fie complet ocupată pentru că este o ţară care „nu a existat înainte”. După 10 ore postarea a fost ştearsă, iar asistentul său a spus că contul lui Medvedev a fost piratat.

02 aug. 2022, 19:16
Medvedev ameninţă că Rusia va anexa Georgia şi Kazahstan, pentru a „corecta greşeala anilor ’90”. Postarea fostului preşedinte a fost ştearsă după câteva ore

„După eliberarea Kievului și a tuturor teritoriilor Rusiei Mici de sub bandele naționaliste care propovăduiesc ucraineana inventată de ei, Rusia va deveni din nou unită. După aceea, sub mână forte a Moscovei vom merge în următoarea campanie de refacere a granițelor Patriei noastre, care, după cum știți, nu se termină nicăieri”, a scris Medvedev.

Fostul preşedinte al Rusiei a mai afirmat că până în 1801 „o astfel de țară ca Georgia nu a existat” și a apărut de fapt doar în granițele Imperiului Rus, prin urmare „Osetia de Nord și de Sud, Abhazia și restul teritoriilor Georgiei sunt parte a unui singur stat cu Rusia”. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a menționat în acelaşi context și Kazahstanul , numindu-l un „stat artificial” și acuzându-l de genocid împotriva rușilor.

Citeşte şi Serghei Şoigu vrea să reînvie URSS-ul. „Vom avea o nouă Uniune Sovietică, mai mare şi mai puternică”

Postarea a dispărut după 10 ore, iar consilierul lui Medvedev a declarat că persoane deocamdată necunoscute au piratat contul vicepreşedintelui, dar vinovaţii vor fi găsiţi şi pedepsiți. „Ultimul post de pe VKontakte, publicat de Dmitri Anatolievic Medvedev, a fost dedicat felicitărilor marinarilor militari de Ziua Marinei”, a specificat Oleg Osipov, consilierul lui Medvedev.

De ce „hackerii” au publicat o singură postare despre Georgia și Kazahstan, Osipov nu a detaliat.

Chiar înainte de începerea războiului, Medvedev a devenit purtătorul de cuvânt neoficial al Kremlinului, având discursuri pline de ură şi ameninţări la adresa Occidentului.

Citeşte şi FOTO: Rusia a recunoscut teritoriile pe care le-a furat României și le-a oferit cadou Ucrainei. Medvedev: „Harta a fost creată de occidentali”