Serghei Şoigu vrea să reînvie URSS-ul. „Vom avea o nouă Uniune Sovietică, mai mare şi mai puternică”

Operațiunea specială de eliberare a Republicii Populare Donețk (RPD) decurge conform planului, iar recent armata rusă a eliberat șase așezări, spune ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. În același timp, el a afirmat că "vom avea o nouă Uniune Sovietică, mai mare şi mai puternică".

02 aug. 2022, 16:32
Serghei Şoigu vrea să reînvie URSS-ul. „Vom avea o nouă Uniune Sovietică, mai mare şi mai puternică”

„Șase așezări ale Republicii Populare Donețk au fost eliberate recent în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina, eliberarea RDP se desfășoară conform planului”, a spus Şoigu la o conferință telefonică. Ministrul Apărării de la Moscova a mai spus că în cursul lunii iulie apărarea anti-aeriană rusă a doborât zeci de avioane ucrainene și rachete Tochka-U, salvând astfel mii de civili.

„Forțele armate ruse continuă să protejeze instalațiile civile din zonele eliberate de armele de atac aerian inamice. Numai luna trecută, 34 de avioane ucrainene au fost doborâte, au fost interceptate 39 de rachete ale complexului Tochka-U, precum și 226 de obuze de sisteme de lansare multiplă de rachete, inclusiv de fabricație străină. Acest lucru a salvat mii de civili”, a mai afirmat Şoigu, citat de Newsweek.

Citeşte şi „Vip-urile lui Putin”. Cum trăiesc elitele ruseşti în a şasea lună a războiului şi cum s-au obişnuit cu noua realitate

În acelaşi timp, într-un discurs viralizat pe reţelele de socializare, el se declară nostalgic cu privire la vechea Uniune Sovietică. „La acea vreme, sunt absolut sigur, mai ales generația mea, eram absolut convinși că toate acestea erau temporare, iar țara noastră va fi din nou mare și puternică. Va fi din nou Uniunea Sovietică și nimeni nu va merge nicăieri. Toată lumea va trăi în pace și armonie„, a spus Serghei Șoigu.

Citeşte şi România cere sancţionarea internaţională a Rusiei, pentru „crime atroce”. Comunicat dur al MAE, după uciderea prizonierilor de război din închisoarea Olenivka