Medvedev anunţă noi bombardamente în Ucraina: Primul episod a fost difuzat / Kadîrov: Ce ai crezut tu, fraiere Zelenski?”

Rusia trece la noi amenințări la adresa Ucrainei, după atacurile feroce de astăzi. Peste 80 de rachete lansate de ruși au distrus infrastructura critică de energie din Ucraina.

10 oct. 2022, 14:34
Medvedev anunţă noi bombardamente în Ucraina: Primul episod a fost difuzat / Kadîrov: Ce ai crezut tu, fraiere Zelenski?”

Dmitri Medvedev s-a dezlănțuit  pe Telegram: „Primul episod a fost difuzat. Vor fi și alțele. Încă un lucru. Voi face o precizare personală. Nu mă pot abține să nu o menționez acum. Statul ucrainean, în configurația sa actuală, cu un regim politic nazist, va reprezenta o amenințare constantă, directă și clară pentru Rusia. Prin urmare, pe lângă protejarea poporului nostru și a granițelor țării, scopul acțiunilor noastre viitoare, în opinia mea, ar trebui să fie desființarea completă a regimului politic ucrainean.”

Rusia atacă prin Moldova! Trei rachete ruseşti au zburat pe deasupra Republicii Moldova: România a confirmat traiectoriile
Kadîrov exultă, după prăpădul de la Kiev: Și cum ai crezut tu, fraiere Zelenski, că tu ai voie și alții nu?

Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, se declară mulțumit de bombardamentele rusești de la Kiev. Mai mult, Kadîrov e de părere că abia acum operațiunea specială din Ucraina, așa cum au denumit rușii războiul, merge ca la carte.

Zelenski se plânge de atacurile aeriene din Kiev și din alte orașe. Și cum ai crezut tu, fraiere Zelenski, că tu ai voie și alții nu? Deci, timp de opt ani, bombardarea civililor, distrugerea infrastructurii orașelor din LNR, acoperirea cu obuze a unei centrale nucleare, aruncarea în aer de poduri, bombardarea unor instalații importante a fost permisă, dar imediat ce ți-a căzut în cap, brusc, nimeni nu a mai avut voie?

Te-am avertizat, Zelenski, că Rusia încă nu a început cu adevărat, așa că nu te mai plânge ca un zgârcit și fugi înainte de a ajunge aici. Fugi, Zelenski, fugi fără să te uiți înapoi spre vest. Acum sunt sută la sută mulțumit de Operațiunea Militară Specială, a transmis Kadîrov pe Telegram.

Ruşii au lansat 83 de rachete asupra Ucrainei, 43 au fost doborâte – forţele aeriene ucrainene

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuriy Ihnat, a declarat că Rusia a lansat 83 de rachete – iar peste 43 au fost doborâte de apărarea aeriană. Printre rachete, a adăugat el, se numără Kalibr, Iskander şi Kh-101, lansate din Marea Caspică şi Marea Neagră.

Se raportează în continuare victime civile şi faptul că au fost lovite o serie de instalaţii de infrastructură cheie, ceea ce a provocat întreruperi de energie electrică pe scară largă în întreaga ţară.

Atacul survine în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina de comiterea unui „act de terorism” după ce o explozie a avut loc pe singurul pod care leagă Rusia de Crimeea ocupată. Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru acea explozie.

Contraofensiva lui Zelenski. Armata din Ucraina a trecut graniţa, bombardamente la Belgorod
Loviturile Rusiei în mai multe oraşe importante din Ucraina demonstrează că aceasta are încă multe capacităţi de a desfăşura arme ghidate cu precizie, scrie BBC.

„Unsprezece facilităţi importante de infrastructură” din opt regiuni ucrainene diferite, plus capitala Kiev, au fost lovite în bombardamentele din această dimineaţă, a afirmat premierul ucrainean.

Denys Shmyhal nu oferă mai multe detalii despre aceste instalaţii în postarea sa de pe Telegram. El spune că „unele zone sunt izolate” – cu personal care lucrează de urgenţă pentru a restabili serviciile.

Întreruperi în furnizarea de energie electrică şi de apă au fost raportate de oficiali în marile oraşe Lviv şi Harkov, precum şi în regiunile Khmelnytskyi, Sumy şi Ternopil.