Volodimir Zelenski a refuzat propunerea de armistițiu a lui Vladimir Putin: „Lăsați ipocrizia!”

Volodimir Zelenski susține că nu e momentul pentru încheierea focurilor. Oficialul de la Kiev a refuzat joi, 5 ianuarie, armistițiul propus de către Vladimir Putin.

05 ian. 2023, 19:55
Volodimir Zelenski a refuzat propunerea de armistițiu a lui Vladimir Putin: „Lăsați ipocrizia!”

Președintele Ucrainei tocmai a declarat că refuză armistițiul propus de președintele Rusiei, Vladimir Putin, de încetare a focului pe întreaga linie a frontului în zilele de 6 și 7 ianuarie, cu prilejul Crăciunului Ortodox pe rit vechi.

În opinia ucrainenilor, propunerea venită de la Kremlin este o glumă, o strategie perversă a lui Vladimir Putin.

„Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate. Abia atunci va începe un ‘armistiu temporar’. Lăsați ipocrizia!”, a declarat Mykhailo Podolyak, consilier prezidențial.

Consilierul lui Volodimir Zelenski a mai precizat că Ucraina nu atacă teritorii străine și nu ucide civili, așa cum face Rusia, ci doar distruge membri ai armatei de ocupație pe teritoriul său.

„Este un gest exclusiv de propagandă. Nimic mai mult. Rusia încearcă în toate modurile să reducă cel puțin temporar intensitatea bătăliilor și intensitatea loviturilor asupra centrelor sale logistice pentru a câștiga timp pentru mobilizare suplimentară, construirea de fortificaţii de mare amploare în teritoriile capturate şi regruparea armatei”, a adăugat oficialul prezidențial ucrainean, potrivit presei de la Kiev.

 

Cum a ajuns Vladimir Putin să-i ceară armistițiu lui Volodimir Zelenski

 

Liderul de la Kremlin a făcut solicitarea după o cerere formulată de Patriarhul Kiril, care a pledat pentru un armistițiu între Rusia și Ucraina în zilele în care se sărbătorește Crăciunul pe rit vechi.

„Având în vedere apelul Înalt Prea Sfințitului Patriarh Kiril, îi dau instrucțiuni ministrului Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe întreaga linie de contact dintre părțile din Ucraina, pe 6 ianuarie, de la ora 12:00, până pe 7 ianuarie, ora 24:00”, este documentul făcut public de Kremlin.