Mega-contract de un miliard de dolari pentru un sportiv. Cine este norocosul

Contractul pe viaţă între LeBron James, starul lui Cleveland Cavaliers, şi gigantul Nike, îi aduce sportivului peste un miliard de dolari (893,1 milioane euro), potrivit agentului baschetbalistului.

19 mai 2016, 06:16

Este un contract fantastic, Nike este foarte mulțumită, acesta este cel mai important lucru„, a declarat Maverick Carter, agentul lui „King James”, într-un interviu acordat revistei GQ. „Acesta este cel mai mare contract semnat vreodată de Nike, iar speranţa noastră este că vom câştiga peste un miliard de dolari„, a mai spus Carter, care este prieten din copilărie cu LeBron James. Baschetbalistul şi firma de echipament sportiv au semnat contractul în luna decembrie, dar abia acum au ieşit la iveală sumele înţelegerii.

LeBron James este dublu campion al NBA, iar de patru ori a fost ales cel mai bun jucător din campionatul profesionist nod-american de baschet. Primul său contract cu Nike s-a întins pe o perioadă de patru ani, iar valoarea sa a fost de 93 milioane dolari.

În vârstă de 31 de ani, LeBron James era al şaselea cel mai bine plătit sportiv al planetei, potrivit ultimului clasament dat publicităţii de revista Forbes.

În momentul de faţă, LeBron James joacă alături de Cleveland Cavaliers în finala Conferinţei de Est, contra lui Toronto Raptors, scorul fiind 1-0 pentru Cleveland.