Mega Image, obligată să plătească unui angajat rămas invalid daune în valoare de 500.000 lei

Un angajat Mega Image cere despăgubiri uriaşe după ce a fost călcat de motostivuitor și pensionat cu grad de invaliditate.

03 aug. 2018, 17:16
Mega Image, obligată să plătească unui angajat rămas invalid daune în valoare de 500.000 lei

Călcat de un motostivuitor în depozitul corporației și pensionat pe caz de boală, cu piciorul nevindecat nici astăzi, la peste un an de la accident, Florică Cercel a cerut 3 milioane de lei de la lanțul de supermarketuri.

A primit 500.000 de lei și diferența dintre pensia de invalid și salariul minim pe economie, cam 500 de lei pe lună. Acești 500 de lei îi va încasa, cu mare probabilitate, pentru tot restul vieții, pentru că este invalid, scrie libertatea.ro

Mega Image și Gabriel Ene trebuie să îi plătească lui Florică Cercel, potrivit deciziei instanței:

diferenţa dintre pensia de invaliditate primită în iulie 2017 şi valoare netă a salariului minim pe economie, lunar, ‘până la ameliorarea stării de sănătate care ar determina recuperarea capacităţii de muncă’;
daune materiale de 1.841,20 de lei;
daune morale de 500.000 de lei.

Gabriel Ene, angajatul Mega Image care a dat cu motostivuitorul peste Florică Cercel, a fost condamnat de judecătorul de la Cornetu la un an și șase luni de închisoare, pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Ene nu va executa pedeapsa, dar va rămâne sub supraveghere timp de doi ani. Dacă în cei doi ani de supraveghere comite o altă faptă penală și primește o altă condamnare, va executa și această pedeapsă.

Judecătorul care a dat sentința l-a mai obligat pe Gabriel Ene să presteze timp de 45 de zile muncă în folosul comunităţii, la Primăria Popeşti-Leordeni sau la Primăria Glina.

Mai mult, Ene trebuie să plătească și 2.500 de lei cheltuieli judiciare, din care 1.500 de lei pentru urmărirea penală şi 1.000 de lei pentru judecată.

Mega Image și Gabriel Ene mai trebuie să plătească, împreună, 75.618,47 de lei Spitalului Clinic de Urgență ‘Bagdasar-Arseni’, unde a fost internat Florică Cercel, după ce a fost lovit de motostivuitor.

Ambele părți au dreptul la apel, iar avocatul Vlad Hosu, cel care reprezintă victima accidentului de muncă, a anunțat deja că ‘vom ataca sentința’.

El se bazează pe faptul că detectivii particulari angajaţi de corporaţie ca să dovedească faptul că fostul angajat e un escroc, nu e invalid, l-au filmat din eroare, pe fratele acestuia mai mic cu trei ani și au adus probe nereale în instanță!

Cei doi frați seamănă, însă unul poate merge normal, iar celălalt, pensionat pe caz de boală după accidental din depozitul Mega Image, este dependent de cârje.

Sentința definitivă se mută la Curtea de Apel București, unde e posibil ca și Mega Image să facă apel.