Minerii din Mehedinţi au reînceput activitatea de extracţie a cărbunelui

Activitatea de extracţie a cărbunelui a fost reluată luni în cariera Husnicioara, a declarat liderul de sindicat Rafael Norocel Ciorăscu.

13 ian. 2014, 08:49
Minerii din Mehedinţi au reînceput activitatea de extracţie a cărbunelui

Potrivit sursei citate, activitatea a fost sistată ca urmare a unei măsuri de reducere a cheltuielilor salariale luată de administraţie în 20 decembrie 2013, cei aproximativ 1.000 de angajaţi fiind obligaţi să intre în şomaj tehnic, recuperări sau concedii de odihnă, scrie Agerpres.

„Noi am făcut demersuri către Complexul Energetic Oltenia să renunţe la această decizie întrucât Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) îşi epuizase stocul de cărbune şi începuse să-l utilizeze pe cel de la rezerva de stat. Nu am fost înţeleşi, dar iată că începând din 13 ianuarie am reînceput producţia”, a precizat Ciorăscu.

Liderul minerilor mehedinţeni a afirmat că exploatarea minieră trebuie să livreze zilnic până în 7.000 de tone de lignit, altfel există riscul întreruperii activităţilor pe platforma industrială a RAAN.

„Din punctul nostru de vedere există garanţia că se va lucra non-stop, dar termocentrala trebuie să găsescă soluţii de plată a celor peste 200 de milioane de lei, astfel încât să avem posibilitatea finanţării programelor de investiţii, de plată a utilităţilor şi a drepturilor salariale”, a spus Ciorăscu.