Meleşcanu a fost exclus din PNL

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, cu majoritate de voturi, excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, informează Mediafax. Excluderea survine la scurt timp după ce Meleşcanu a fost numit director al Serviciului de Informaţii Externe de către preşedintele Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 12:53
Meleşcanu a fost exclus din PNL

„În cazul domnului Meleşcanu, a fost un vot secret referitor la excluderea domniei sale din partid, un vot care, în covârşitoare majoritate, a fost pentru excludere”, a precizat deputatul PNL Cristian Adomniţei, după şedinţa Delegaţiei Permanente.

Adomniţei a spus că 90 de membri ai Delegaţiei Permanente au votat „pentru” excluderea lui Meleşcanu, şase membri votând „împotrivă”.

El a spus că zece voturi au fost anulate.

În aceeaşi zi în care a fost nominalizat pentru conducerea SIE, Meleşcanu a anunţat că se autosuspendă din partid, însă preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că soluţia nu este acceptabilă urmând ca el să propună excluderea lui Meleşcanu.

„Am primit de la domnul Meleşcanu un fel de cerere de autosuspendare. Ceea ce nu este cazul pentru că, la următoarea şedinţă a conducerii PNL, voi cere excluderea domniei sale din partid”, a anunţat liderul liberalilor, într-o conferinţă de presă susţinută pe 27 februarie. „Domnul Meleşcanu nu va mai fi membru PNL, dar nu autosuspendat, ci exclus”, a adăugat Crin Antonescu.