Meleşcanu, în război cu Crin: E greu, dacă nu imposibil, să-l excluzi pe unul care e deja suspendat

Teodor Meleşcanu îi dă replica lui Crin Antonescu, care a ameninţat cu excluderea nominalizatului la SIE din partid. Meleşcanu a spus că el a urmat prevederile statutului partidului "pas cu pas" şi că "este foarte greu, dacă nu imposibil, să-l excluzi pe unul care e deja suspendat din partid".

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 08:59
Meleşcanu, în război cu Crin: E greu, dacă nu imposibil, să-l excluzi pe unul care e deja suspendat

Întrebat cum comentează anunţul lui Crin Antonescu privind excluderea sa, Meleşcanu a spus că PNL „este un partid liberal, până la proba contrarie, şi fiecare are dreptul la o opinie”.

Din punctul meu de vedere, prevederile statutului sunt clare. Le-am urmat pas cu pas. Lucrurile sunt în regulă, ca să nu mai spun că este foarte greu, dacă nu imposibil, să-l excluzi pe unul care e deja suspendat”, a reacţionat Meleşcanu.

El a precizat că decizia de a accepta şefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Traian Băsescu,  este una „personală” şi nu s-a consultat cu persoane din PNL pe marginea acesteia.

„Este o decizie personală pe care am adoptat-o. Problema fundamentală a fost lipsa dialogului politic între preşedinte şi partide, care ar fi putut să creeze condiţiile pentru ca această decizie să nu fie una personală, ci una a partidului (PNL – n.r.)”, s-a justificat Meleşcanu.

Întrebat dacă a fost sunat de către  Traian Băsescu pentru a-i propune să preia şefia SIE, Meleşcanu a răspuns: „În general, aşa se întâmplă, te sună cineva”.

În ceea ce priveşte motivul care l-a convins să accepte propunerea şefului statului, Meleşcanu a invocat practica numirii unui reprezentant al Opoziţiei la şefia serviciilor.

„Consider că această practică instituită de a numi la serviciile de informaţii din România persoane care provin nu din majoritate, ci din opoziţie, este o bună practică democratică. Am considerat că ar fi păcat să fie întreruptă această practică din cauza crizei parlamentare, aşa că mi-am asumat-o. E o decizie a mea”, a spus Meleşcanu.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat luni că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nominalizarea la şefia SIE este „o afacere” între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că, la prima şedinţă a CNEx, va cere excluderea din partid a senatorului.