Meleşcanu: Nu există posibilitatea de a proba cu documente calitatea de ofiţer acoperit VIDEO

Fostul director al SIE şi candidat independent la Preşedinţie, Teodor Meleşcanu, a declarat, la România TV, că nu există o procedură prin care să se probeze dacă cineva a fost sau nu ofiţer sub acoperire fără ca acest lucru să nu reprezintă o încălcare a legii.

14 oct. 2014, 19:02
Meleşcanu: Nu există posibilitatea de a proba cu documente calitatea de ofiţer acoperit VIDEO

Nu există posibilitatea de a produce documente în a proba calitatea de ofiţer acoperit. Niciodată nu au ieşit din cadrul Serviciului asemenea documente„, a declarat Teodor Meleşcanu.

Din acest motiv, afirmaţiile preşedintelui Băsescu legate de Victor Ponta nu reprezintă o infracţiune întrucât nu au fost însoţite de documente care să ateste fără tăgadă apartenenţa lui Ponta la SIE.

„Traian Băsescu a prezentat nişte opinii”, a spus Meleşcanu adăugând că toţi cei ce ar putea, eventual, proba calitatea de ofiţer acoperit ar comite o infracţiune.

Întrebat care ar fi logica aserţiunilor lui Traian Băsescu legate de SIE, Teodor Meleşcanu a pus-o pe seama unei iritări a preşedintelui Traian Băsescu.

Nu văd nici o logică decât aceea de a exprima o nemulţumire faţă de SIE în legătură de cum serviciul a reacţionat, pe prevederei legale, la o cerere ilegală„, a spus Meleşcanu.

Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, a declarat, luni, Traian Băsescu. „Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE”, a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi „saltul lui”. „A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez„, a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a povestit că a avut conflicte cu serviciile secrete, care au refuzat să-i confirme acest lucru. Mai mult, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe fostul director SIE Teodor Melescanu că l-a ajutat pe Victor ponta sa isi acopere trecutul de ofiter acoperit. Teodor Melescanu ar fi cel care a propus hotararea prin care erau extinse informatiile clasificate ale SIE si asupra identitatii fostilor ofiteri acoperiti.

„Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului. După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG”, a declarat Băsescu într-o emisiune TV. 

Premierul Victor Ponta a reacţionat, marţi, spunând că sunt „numai minciuni” şi că preşedintele este „extrem de tulburat şi frământat” şi că „România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”.