Melinda Gates a primit o sumă RECORD la doar o zi de la divorț. Cum vor împărți averea

O compania de investiții care îi aparține lui Bill Gates i-a transferat acțiuni de peste 1,8 miliarde de dolari Melindei Gates imediat după divorțul celor doi, conform Bloomberg.

06 mai 2021, 10:10
Melinda Gates a primit o sumă RECORD la doar o zi de la divorț. Cum vor împărți averea

Melinda Gates a primit o sumă RECORD la doar o zi de la divorț. Separarea celor doi este văzută ca una dintre cele mai scumpe din lume, după divorțul fondatorului Amazon, Jeff Bezos, și fosta sa soție. Cascade Investment, o compania fondată de Bill Gates din profiturile de la Microsoft, a transferat acțiuni în valoare de peste 1,8 miliarde de dolari.

Melinda Gates deține în prezent 14,1 milioane de acțiuni la Canadian National Railway Co., în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit datelor Comisiei de Valori Mobiliare și schimb, valabile la 3 mai. Cascade Investment i-a transferat, de asemenea, 2,94 de milioane de acțiuni la AutoNation Inc., în valoare de 309 milioane de dolari. Averea cuplului Gates este de 145,4 miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg Billionaires.

Cei doi au anunțat în urmă cu trei zile că vor divorța, după o căsnicie de 27 de ani. Aceștia vor continua să colaboreze în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates. De asemenea, cei doi nu au semnat niciodată un acord prenupțial, dar au un „contract de separare”, care stipulează modul în care își vor împărți averea în caz de divorț

„După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter.

Citește și: Dragostea învinge pandemia! Ea e femeia care merge zilnic, de mai bine de un an, să-și vadă soțul printr-un geam de spital

Melinda Gates a primit o sumă RECORD la doar o zi de la divorț. Ce a scris în actele de divorţ

Căsătoria dintre soţii Melinda şi Bill Gates, care au anunţat luni că divorţează după 27 de ani de convieţuire, este „ruptă iremediabil”, potrivit actelor de divorţ depuse de Melinda Gates şi dezvăluite marţi de numeroase mass-media americane.

„Cerem curţii să desfiinţeze căsătoria noastră şi ca uniunea noastră maritală să se încheie la data pe care am trecut-o în acordul nostru de separare”, notează avocaţii Melindei Gates în acest document, citat de postul de televiziune NBC. În acest text, Melinda Gates asigură că „nu este necesară întreţinerea conjugală” şi că actul de separare va determina împărţirea proprietăţilor lor.

Citește și: Presupusa amantă a lui Bill Gates a rupt tăcerea. Cum arată şi ce spune de relația cu miliardarul FOTO