Membri ai clanurilor Caran, Duduianu şi Rinu, trimişi în judecată pentru cămătărie şi acte de violenţă

Procurorii Parchetului Capitalei au trimis în judecată 12 membri ai clanurilor Caran, Duduianu şi Rinu, aceştia fiind acuzaţi că acordau împrumuturi cu dobânzi mari unor participanţi la jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate în incinta hotelurilor de lux din Bucureşti, iar cei care nu plăteau erau ameninţaţi şi agresaţi.

RomaniaTV.net
06 sept. 2013, 14:19
Membri ai clanurilor Caran, Duduianu şi Rinu, trimişi în judecată pentru cămătărie şi acte de violenţă

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, este vorba de Constantin Răducan zis ‘Costel al lui Caran’, Gheorghe Stan zis ‘Bulgaru’, Nicolae Duduianu zis ‘Caleea’, Emil Răducan zis ‘Emil al lui Caran’, Nicolae Constantin zis ‘Aramis’, Valentin Duduianu zis ‘Beadim’, Daniel Duduianu zis ‘Edison’, Marius Gheorghe zis ‘Marius al lui Rinu’, Aurel Răducan zis ‘Aurel al lui Caran’, Traian Simion zis ‘Udi’, Sofian Văduva zis ‘Denom’ şi Elena Constantin zisă ‘Vipera’.

Aceştia sunt acuzaţi de cămătărie, spălare de bani, şantaj, tâlhărie şi deţinerea fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.

Procurorii susţin că, în perioada 2012 – 2013, membrii celor trei clanuri au acordat împrumuturi băneşti la care au perceput dobânzi practicanţilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate în incinta hotelurilor de lux din Bucureşti.

În cazul în care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma împrumutată şi dobânda impusă sau nu au plătit-o în întregime, interlopii au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina să îşi achite datoriile.

Dacă aceste presiuni nu au avut rezultatul urmărit, interlopii au apelat la ameninţări cu acte de violenţă sau chiar la acte de violenţă pentru a intra în posesia banilor care li se datorau.

În unele situaţii, inculpaţii şi-au urmărit victimele în locurile pe care acestea le frecventau, în încercarea de a-şi recupera sumele împrumutate.

Actele de violenţă sau de ameninţare au fost săvârşite nu numai pentru recuperarea unor datorii, ci şi pentru obţinerea în mod injust a altor foloase, inculpaţii impunând persoanelor vătămate datorii fictive şi cerându-le, în modalitatea indicată anterior, să le remită lor sau unor terţe persoane diverse sume de bani sau alte avantaje.

Unii dintre inculpaţii au câştigat sume impresionante din săvârşirea infracţiunii de cămătărie, sume care le permiteau să îşi asigure un stil de viaţă luxos, aceştia circulând cu autoturisme scumpe şi investind sume importante în proprietăţi imobiliare.

În unele situaţii, a fost disimulată restituirea banilor daţi cu camătă prin încheierea pe numele altor persoane a unor contracte de vânzare-cumpărare privind imobile, în fapt bunul fiind transmis de către cel cămătărit în contul datoriilor acumulate faţă de inculpaţi.

S-a mai reţinut, totodată, că unii dintre inculpaţi deţineau fără drept arme la adresele de domiciliu.

În cursul urmăririi penale a fost dispusă luarea măsurilor asigurătorii (sechestru şi poprire) asupra mai multor bunuri imobile şi mobile.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.