Şeful Tarom ar putea fi revocat la doar o săptămână de la numire

Publicat: Vineri, 26 Octombrie 2012 20:32 // Actualizat: Vineri, 26 Octombrie 2012 20:35 // Sursa: RTV.net

Consiliul de Administraţie al companiei va propune înlocuirea celor care nu semnează contractele de mandat, au declarat surse din minister pentru Mediafax.

Administratorii Tarom, aleşi în urma procedurii de selecţie, negociază până luni inclusiv încheierea contractelor de mandat cu reprezentanţii MTI în AGA companiei de transport aerian, iar Heinrich Vystoupil, desemnat director general, nu este de acord cu prevederile din contractul său, au declarat pentru MEDIAFAX surse din minister.

Sursele au precizat că în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere cel târziu luni, Vystoupil va fi revocat din CA şi va renunţa implicit la funcţia de director general.

Consiliul de Administraţie va propune înlocuirea celor care nu semnează contractele de mandat cu alte persoane din lista propusă de consultanţi, au adăugat sursele.

"Nimeni nu are semnat deocamdată contractul de mandat, inclusiv la nivelul executiv. Condiţiile mandatului se negociază în momentul de faţă şi nu ştiu ca cineva să fi renunţat", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dan Pascariu, preşedintele UniCredit Ţiriac Bank, desemnat preşedinte al Consilului de Administraţie al Tarom.

Valentin Macec, consilier al ministrului Transporturilor şi viitor membru al CA, a afirmat la rândul său că în prezent sunt negociate contractele individuale ale administratorilor.

Termenul limită pentru semnarea contractelor de mandat este marţi, a adăugat Macec.

În Consiliul de Administraţie Tarom se regăsesc şi Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca şi Heinrich Vystoupil, desemnat director general al operatorului de transport aerian.

Tarom este prima companie din subordinea Ministerului Transporturilor care a anunţat noul management, selectat în urma unui amplu proces de recrutare, fiind urmată de Administraţia Porturilor Maritime şi Administraţia Canalelor Navigabile. Ultimele două companii au încheiat procedurile de selecţie a administratorilor, dar nu au numit deocamdată directorii generali.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să instituie până la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizează companiile CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Timişoara "Traian Vuia", Telecomunicaţii CFR şi Electrificare CFR.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
contracte Tarom director Tarom Heinrich Vystoupil Tarom
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H