Membrii echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova, decoraţi post-mortem

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a decorat luni, post-mortem, cu "Ordinul Republicii" pe cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD din Iași, care și-au pierdut viața săptămâna trecută după ce aparatul de zbor cu care efectuau misiuni de salvare s-a prăbuşit într-o pădure de la marginea satului Haragîş, din raionul Cantemir.

RomaniaTV.net
07 iun. 2016, 09:13
Membrii echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova, decoraţi post-mortem

Pilotul Ilie Doru Gavril, copilotul Constantin Voicu Șocae, medicul Mihaela Dumea și asistentul medical Adrian-Gabriel Sandu  au primit distincţia „în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, precum și pentru curajul, dârzenia și spiritul de sacrificiu manifestate la salvarea de vieți omenești în situații excepționale”, menționează decretul prezidențial.

„Ordinul Republicii” este distincția oficială supremă în Republica Moldova și se conferă pentru merite excepționale în toate domeniile de activitate.

Procurorii au finalizat cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului SMURD. La anchetă au participat experţi Eurocopter

Un elicopter SMURD a pornit joia trecută spre Cahul, în jurul orei 13:00, pentru a prelua un pacient, cetățean american, care urma să fie transportat la Chișinău. La ora 14:13, aparatul de zbor a dispărut de pe radare, iar apoi au apărut informațiile despre prăbușirea acestuia în apropierea satului Haragîș din raionul Cantemir.

Procurorii au încheiat cercetările la locului prăbușirii elicopterului SMURD din Iași, în perimetrul raionului Cantemir (sudul Republicii Moldova). Epava a fost transportată la Chișinău și urmează să fie predată autorităților române, împreună cu celelalte obiecte ridicate de la fața locului, potrivit mass-media de pe ambele maluri ale Prutului.