Membrii Partidului Comunist din China, obligaţi să aibă 3 copii. Ţara se confruntă cu o scădere a natalităţii

Membrii Partidului Comunist din China, obligaţi să aibă 3 copii, potrivit unui editorial postat pe un site chinez luna trecută. Ştirea a avut un impact puternic asupra internauţilor chinezi, devenind virală în scurt timp.

10 dec. 2021, 12:56
Membrii Partidului Comunist din China, obligaţi să aibă 3 copii. Ţara se confruntă cu o scădere a natalităţii
Membrii Partidului Comunist din China, obligaţi să aibă 3 copii

Membrii Partidului Comunist din China, obligaţi să aibă 3 copii. După milioane de distribuiri, opinii şi comentarii, articolul a fost şters de pe site.

Ştirea, publicată de China Reports Network, spunea că fiecare membru al partidului de guvernământ – dintre care sunt aproximativ 95 de milioane – „ar trebui să-și asume responsabilitatea și obligația creșterii populației țării și să acționeze conform politicii celor trei copii.

Niciun membru al partidului nu ar trebui să folosească nicio scuză, obiectivă sau personală, pentru a nu se căsători sau a avea copii și nici nu poate folosi nicio scuză pentru a avea doar unul sau doi copii”.

Postarea pare să fi fost ștearsă, dar capturile de ecran au fost distribuite pe scară largă, iar hashtag-urile asociate au fost vizualizate de milioane de ori, potrivit Daily Mail.

China se confruntă cu o scădere a natalităţii

China se confruntă cu o criză demografică, o populație îmbătrânită și o scădere a natalității. Peste 18% are peste 60 de ani, conform recensământului din 2020. Cifrele publicate de biroul național de statistică al țării în noiembrie au arătat că au fost 8,5 nașteri la 1.000 de persoane în 2020, pentru prima dată când cifra a scăzut sub 10. În 1978, cifra era mai mare de 18 la mie.

Citeşte şi: Cum arată camionul electric cu dotări SF din China care vrea să rivalizeze cu Tesla Semi. Homtruck are conducere autonomă, radar ultrasonic, dar şi maşină de spălat! FOTO&VIDEO

PCC a implementat o serie de măsuri ca răspuns, inclusiv reducerea costurilor asociate cu educația și creșterea copiilor, subvenții pentru al doilea și al treilea copil, dar au avut un impact limitat.

Politica unui singur copil a fost încheiată oficial în 2016 și a fost înlocuită cu o limită de doi copii pentru majoritatea cuplurilor chineze, până în acest an când a fost ridicată din nou la trei. Cu toate acestea, tinerii chinezi continuă să spună că costul ridicat al vieții și presiunile orelor lungi de lucru sunt obstacole în calea nașterii copiilor.

„Nu ar trebui societatea să fie echilibrată în dezvoltare? Când devine o regulă obligatorie să ai trei copii?”, a spus un comentator pe Weibo, platforma similară Twitter a Chinei.

Un altul a spus: „Sunt doar o persoană obișnuită. Timpul, energia și banii îmi permit doar să cresc un copil în viitor. Majoritatea membrilor de partid sunt și oameni obișnuiți”.