Meme Stoica despre derby: Urmează meciul cu „m” mare, dar nu ne interesează spectacolul

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că gruparea "roş-albastră" nu este interesată să facă spectacol în partida cu Dinamo, contând pentru etapa a 33-a, ci de obţinerea celor trei puncte, care le-ar permite să lupte în continuare pentru titlu.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 17:29
Meme Stoica despre derby: Urmează meciul cu „m” mare, dar nu ne interesează spectacolul

Urmează meciul cu «m» mare. Nu există un termen de comparaţie pentru un meci care poate repara un sezon aproape compromis, bine nu e cazul Stelei acum. Rezultatul dezastruos din meciul cu Vaslui face ca o victorie să nu fie suficientă măcar pentru a termina pe poziţia a doua. E o ecuaţie cu trei necunoscute şi depindem de rezultatele CFR-ului şi nu în ultimul rând de scorul de la Galaţi cu Vaslui. Spectacolul trece pe planul doi. Ne interesează punctele, chiar dacă am avut o zi mai puţin de odihnă, dar am încredere că pot depăşi bariera fizică şi vor câştiga mental acest meci. Am mare încredere în ce poate echipa la ora actuală, niciodată poate nu am avut o asemenea încredere„, a spus Stoica în conferinţa de presa ce prefaţează derby-ul Steaua – Dinamo, de joi.

Mihai Stoica este de părere că Steaua porneşte favorită în partida cu Dinamo, atât datorită rezultatelor înregistrate în ultimele etape, cât şi datorită suportului fanilor.

„Nimeni nu se aştepta ca Dinamo să aibă o răbufnire de orgoliu şi să plece neînvinsă din Giuleşti, deşi Rapid pornea ca favorită, dar a fost un 0-0 neaşteptat. Totuşi cred că e un caz special de data asta, pentru că există o favorită clară, iar această favorită este Steaua. Nu numai prin prisma ultimelor evoluţii care ne recomandă, ci şi datorită suportului fenomenal pe care îl vom avea joi, pentru că niciodată un meci de fotbal nu a suscitat un interes ca această partidă, din cauza căreia au căzut reţelele de telefonie. Eu şi cu Vali Argăseală dorim să ne culcăm şi să ne trezim după ce se termină meciul”, a adăugat Stoica.

Chiar dacă Steaua şi Dinamo se întâlnesc după patru ani în penultima etapă a Ligii I, Mihai Stoica nu crede în coincidenţe.

„Similitudinile faţă de acum patru ani se cam opresc, chiar dacă întâlnim pe Dinamo în penultima etapă. Acum dacă Dinamo ne încurcă nu ne provoacă un dezagrement la fel de mare ca atunci, deoarece dacă vom câştiga nu suntem siguri că împreună cu o victorie la Cluj contra CFR-ului am fi siguri de titlu”, a afirmat Stoica.

Managerul stelist a respins ideea unui aranjament între Steaua şi Dinamo, care ar favoriza gruparea „roş-albastră”, având în vedere relaţia de rudenie dintre Gigi Becali şi Cristian Borcea.

„Nici dacii cu romanii nu au avut înţelegeri şi de atunci cu mici excepţii când ne înţelegeam cu turcii, cu rivalii nu există aşa ceva. Dacă există o relaţie civilizată şi mai mult decât apropiată între Gigi Becali şi Cristi Borcea, e cu totul şi cu totul altceva. Nu poate să existe aşa ceva în istoria fotbalului românesc. S-a încercat şi în trecut, dar nu s-a reuşit”, a subliniat Stoica.

O eventuală victorie în partida cu Dinamo ar însemna, potrivit lui Stoica, o renaştere a Stelei.

„Având în vedere că va fi o brigadă din străinătate nu ne vom gândi decât la ce se va întâmpla pe teren şi în tribune, pentru că sunt convins că cei 50.000 de stelişti vor avea o contribuţie foarte importantă. Eu ştiu componenţa acestui grup şi nu vin cetăţeni, ci stelişti adevăraţi. Sunt oameni care ar face orice pentru a venit la acest meci. Este un meci care poate însemna chiar renaşterea Stelei. Steaua este recordmenă absolută, care timp de opt ani se califică consecutiv cel puţin în grupele unor cupe europene, venind din calificări„, a explicat Mihai Stoica.

Întrebat care este cel mai important jucător din lotul echipei antrenate de Dario Bonetti, Stoica a răspuns:

„Marius Niculae este un jucător pe care orice conducător şi-l doreşte. Este un dinamovist sută la sută, un jucător care poate să reprezinte stindardul de care o echipă are nevoie, e o voce în vestiar, e un exemplu pe teren. Mărturisesc că sunt fan Marius Niculae şi chiar dacă tot timpul a fost în tabăra adversă, pot să recunosc valoarea. El este cel mai important jucător al lui Dinamo în acest moment”.

El crede că orice jucător din România, chiar dacă se consideră rapidist sau dinamovist şi-ar dori să evolueze pentru Steaua.

„Toată lumea vrea să joace şi să se remarce împotriva Stelei. Nu există un jucător care la ora asta să nu-şi dorească să ajungă la Steaua, chiar dacă s-a născut dinamovist sau rapidist. La ora actuală, cei care spun că niciodată nu vor ajunge la Steaua, dar dacă a doua zi primesc un telefon vin. Come on, get a life!”, a precizat Stoica.

Mihai Stoica s-a arătat deranjat de faptul că presa a aflat despre un şarpe care a fost găsit în patul unui jucător al Stelei înaintea partidei cu Ceahlăul Piatra Neamţ, contând pentru etapa a 31-a a Ligii I, incident în urma căruia fotbaliştii au părăsit cantonamentul de la Stadionul Steaua.

Avem şi noi cârtiţe în vestiar. În mod normal nu ar fi trebuit ca acest lucru să ajungă în presă. Era o mică reptilă care a fost inspirată să-şi găsească adăpost în ziua aceea. Nu jucătorii au fost cu ideea de a pleca acasă, ci chiar eu am propus asta, pentru că voiam să-i responsabilizez. Sper ca anul viitor să reuşesc să implementez ideea de a convoca jucătorii doar cu câteva ore înainte de a începe partida de acasă. La ora actuală, cu o excepţie, dar nu o să nominalizez, toţi jucătorii sunt responsabili şi au învăţat ce înseamnă Steaua şi câte sacrificii trebuie să faci pentru a obţine performanţe„, a menţionat Stoica.

În cazul în care Steaua nu ar lua titlul, Mihai Stoica este mulţumit că acesta nu va fi câştigat nici de Rapid.

Deocamdată CFR e favorită, pentru că are cele mai multe puncte. Nu contează cât marchezi, ci cum marchezi. Ei în ultimele două jocuri au marcat în ultimele secunde şi asta spune multe despre puterea lor mentală. CFR sau Vaslui? Nu vreau să dau un răspuns, pentru că s-ar putea interpreta, dar e bine că nu e altcineva, indiferent dacă e CFR sau Vaslui. Când eşti înjurat treci peste asta, dar când familia ţi-e înjurată non stop ai o satisfacţie mare că pleci de acolo fără să pierzi de opt ani. Cu o remiză în seara asta la Mioveni şi una la Galaţi ar trebui să fim susţinătorii lui CFR Cluj, deoarece dacă nu ar câştiga împotriva Universităţii, noi nu am mai avea nicio şansă la titlu. Sunt atât de întortocheate iţele, încât nu ştiu ce să mai putem crede. În toate campionatele din Europa a fost nebunie şi aici se va duce lupta până în ultima secundă„, a conchis Stoica.

Partida Steaua – Dinamo, contând pentru etapa a 33-a a Ligii I, se va disputa, joi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.