MEN: Opt universităţi organizează 20 de programe de vară pentru liceeni

Opt instituții de învățământ superior din sistemul public derulează, în perioada iulie - septembrie 2017, 20 de programe de vară de tip punte pentru mai mult de 1.000 de elevi care provin din grupuri dezavantajate, prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE, a informat, joi, Ministerul Educației Naționale (MEN).
Alina Costache
20 iul. 2017, 13:41
MEN: Opt universităţi organizează 20 de programe de vară pentru liceeni

Potrivit MEN, beneficiari sunt elevi din liceele de stat eligibile pentru obținerea de granturi în cadrul Schemei de granturi pentru licee, de preferință cei din clasele terminale de liceu care provin din grupuri dezavantajate.

Practic, sunt vizați elevii aflați în situație de risc, respectiv cei care trăiesc în familii cu venituri mici, aparțin minorităților naționale (inclusiv romi), locuiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în proximitate, au unul sau ambii părinți în străinătate sau au cerințe educaționale speciale.

Activitățile organizate în special în campusuri oferă acestor elevi o experiență universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic și să inițieze o dezvoltare a abilităților relevante pentru succesul în învățământul superior, se arată în comunicatul transmis.

Elevii vor putea participa la ateliere de lucru, vizite de studiu, competiții sportive, evenimente culturale. Ei vor avea astfel activități legate direct de viața universitară și de specificul facultăților implicate, cât și activități prin care să cunoască orașul în care ar urma să își continue studiile.

MEN mai informează că pentru aceste programe va fi solicitat acordul scris al părinților/tutorilor legal instituiți, iar elevii sunt informați și instruiți în legătură cu regulile ce trebuie respectate.

Informații detaliate despre cele 20 de programe de vară pot fi obținute de la universitățile beneficiare folosind următoarele coordonate: Universitatea Politehnica Timișoara (0256/403.291,[email protected]), Universitatea de Vest din Timișoara (0256/592.694, [email protected]), Universitatea de științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ‘Regele Mihai I al României” din Timișoara (0256/277.441, 0256/277.069, [email protected]), Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca (0264/405.300 int. 5116, [email protected]), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (0264/401.328, [email protected]), Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galați (0336/130.108, [email protected]), Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași (0232/201.293, [email protected]) și Universitatea din Craiova (0251/413.102, [email protected]).

Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, și se desfășoară în intervalul 2015 — 2022.

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”