Meniul premierului de Crăciun. Vezi ce îi va pregăti Daciana Sârbu lui Victor Ponta de sărbători VIDEO

Meniul premierului Victor Ponta de sărbători conţine sarmale de curcan, porc fără colesterol şi prăjituri bio. Europarlamentarul Daciana Sârbu a dezvăluit, pentru România TV, câteva dintre reţetele bio pentru Crăciun, însă a recunoscut că nu poate nicicum să renunţe la cozonacul din Bucovina.

17 dec. 2013, 15:00
Meniul premierului de Crăciun. Vezi ce îi va pregăti Daciana Sârbu lui Victor Ponta de sărbători VIDEO

Meniul pe care îl va servi familia premierului Victor Ponta de Crăciun este gata stabilit şi în câteva zile încep pregătirile.

„Cam toate felurile pe care le găsim de obicei pe masa de Crăciun. Categoric şi cu carne de curcan pentru că este mai sănătoasă. Vom folosi făină integrală şi zahăr brun, pentru că reduce caloriile şi e o varianta sănătoasă la cozonacul clasic. Nu va lipsi nici cozonacul de Bucovina, pentru că are o cerere mare”, a declarat Daciana Sârbu.

Dacă bunătăţile de Crăciun urmează a fi pregătite, bradul a fost deja împodobit de două săptămâni.

„Tot timpul îl fac între 1 şi 6 decembrie pentru Moş Nicolae. Nu schimb niciodată culoarea, tot timpul e roşu şi auriu”, a precizat Daciana Sârbu.

Moş Crăciun a primit deja scrisorile.

„I-am scris că vreau o doctoriţă Pluşica şi o zână”, a spus Irina, fetiţa lui Ponta.

„Irina mi-a dictat multe pentru ca Moşul să aibă de unde să aleagă, dar pe primul loc a fost să fie cu mami şi tati”, a adăugat europarlamentarul.

Pentru a-i ajuta pe părinţi să găteacă mâncare sănătoasă de sărbători, Daciana Sârbu a lansat un ghid cu reţete bio, iar pe cei mici i-a învăţat să facă turtă dulce din ingrediente naturale.

Ghidul va ajunge gratuit în şcoli şi grădiniţe.

Citeşte şi Veste tristă pentru românii care vor petrece Crăciunul sau Anul Nou în Bulgaria