Dezvăluiri ale mentorului elevului SIMPATIZANT al Statului Islamic: „El mi-a venit cu ideea de ISIS. Am rămas şocată”

Mentorul adolescentului simpatizant al Statului Islamic, o româncă stabilită în Grecia, a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre cum l-a ajutat pe tânăr să se convertească la islam.

22 ian. 2016, 13:18
Dezvăluiri ale mentorului elevului SIMPATIZANT al Statului Islamic: „El mi-a venit cu ideea de ISIS. Am rămas şocată”

Luigi Constantin Boicea, simpatizantul Statului Islamic din Craiova le-a spus anchetatorilor că a devenit musulman după ce a cunoscut-o pe internet pe Maya Damian, o româncă aflată în Grecia şi căsătorită cu un sirian. Ea l-ar fi învăţat tot ce înseamnă islamul, iar acum povesteşte cum s-au cunoscut.

Citeşte şi Klaus Iohannis, despre cazul SUSŢINĂTORULUI ISIS reţinut: Acolo unde oamenii sunt EDUCAŢI, EXTREMISMUL apare RAR. VIDEO

„Omar sau Luigi a dat de mine pe un grup islamic. Sunt aproape doi ani de atunci. Era interesat de Siria”, a declarat Maya Damian pentru România TV.

Băiatul era foarte curios de tot ce înseamnă religia musulmană.

„A început să întrebe: De ce musulman? Ce este un musulman? Şi i-am spun că tu trebuie să înţelegi că un musulman nu este musai un teribilist. Adică un musulman înseamnă, în sens larg o persoană care se închină doar lui Allah,”, a adăugat ea.

„Mama lui a fost contra la început că musulmanii fac şi dreg şi i-am spus Simona, aşa este musulmanii fac într-adevăr, dar nu pot să judeci o religie după ceea ce fac credincioşii ei”, a precizat Maya Damian.

Chiar şi împotriva voinţei părinţilor, Luigi Boicea s-a convertit la islam în faţa calculatorului, cu mai mulţi martori.

„Convertirea la islam este un lucru foarte simplu. Ai nevoie doar de doi martori şi spui o formulă, adică nu există altă divinitate înafară de Allah şi Mohammed este trimisul lui Allah. Atât”,
a adăugat ea.

Citeşte şi: Susţinător ISIS, REŢINUT de DIICOT după ce a promovat acte de terorism pe Internet. Reacţia SRI

Adolescentul părea paşnic la început, numai că brusc a căzut în extremă.

„El mi-a venit cu ideea de ISIS. A început să-mi dea nişte link-uri. Am rămas şocată. Despre ISIS nişte poveşti din astea prin care ei intraseră şi ajutaseră lumea. Şi-mi spune: nu, că ei au un site oficial. Şi tu ce cauţi pe site-ul lor oficial. Ţie ţi se pare că ştii totul despre islam. Cum ai să judeci toate prostiile astea care se întâmplă acolo? Tu îţi dai seama ce faci? Şi el a zis nu, că ei au dreptate. (…)Tot căutând despre Siria. Simpatizanţi ISIS sunt sigură că a cunoscut. Lui i s-a părut că ei sunt foarte drepţi că fac ordine că e o lume perfectă, a mai spus Maya Damian.

Femeia spune că i-a cerut elevului să se oprească şi l-a sfătuit să meargă la un psiholog. Numai că el a continuat să simpatizeze terorismul, ba chiar ar fi încercat să-i convertească şi pe alţi colegi. Elevul a fost ridicat de procurorii DIICOT, iar acum e anchetat sub control judiciar.