Cine este Boicea Luigi Constantin, liceanul reţinut pentru propagandă jihadistă

Boicea Luigi Constantin, liceanul de 17 ani din Craiova reţinut marţi pentru propagandă jihadistă, avea de mai bine de doi ani un blog intitulat Gada Islamică, pe care a postat detalii despre convertirea sa la islamism şi numeroase pasaje din Coran. Puştiul săltat de DIICOT a jucat fotbal la Şcoala "Gică Popescu" până la vârsta de 14 ani.

RomaniaTV.net
08 dec. 2015, 11:14
Cine este Boicea Luigi Constantin, liceanul reţinut pentru propagandă jihadistă

„Numele meu este Omar al-Faruq dupa ce a fost (…) şi am 16 ani şi jumătate. M-am născut şi am crescut creştin ortodox şi am devenit muslman după ce am găsit adevărul”, scria tânărul, în ianuarie 2014, pe blogul Gazda Islamică, unde a postat şi o fotografie cu el.

Tânărul ridicat de procurorii DIICOT marţi dimineaţă povesteşte, în limba arabă, cum a devenit musulman.

„Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (…) care stăpânea bine limba română. (…) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc în Siria şi pentru că am trăi într-o ţară europeană nu am auzit despre aceste evenimente vreodată şi, când am aflat ce s-a întâmplat cu el, m-am dus să fac unele cercetări pe această temă”, spune tânărul, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Klaus Iohannis, despre cazul SUSŢINĂTORULUI ISIS reţinut: Acolo unde oamenii sunt EDUCAŢI, EXTREMISMUL apare RAR. VIDEO

El povesteşte că a urmărit pe internet evenimentele din Siria şi că într-o primă înregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a şocat. Mai mult, el relatează că ororile comise de cei care „nu reprezintă Islamul” l-au făcut să se îndrepte către această religie şi să caute şi alţi musulmani din Craiova şi din România. Astfel a cunoscut-o pe „sora” Damian Maya, care l-a învăţat mai multe despre Islam şi musulmani. „Îi mulţumesc lui Allah, a fost de acord să mă înveţe cum să devin musulman şi după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (…) Mulţumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (…)”, mai scrie tânărul, care subliniază că dacă pe mama sa a reuşit să o facă să-i înţeleagă alegerea, cu tatăl său nu a avut la fel de mult noroc, astfel că a ales „viaţa cu Allah” în locul relaţiei cu părintele său. „Acum, eu locuiesc cu bunicul meu şi bunica mea”, mai scria tânărul. Acesta intenţiona ca, după terminarea liceului în România, să devină student la Universitatea Islamică din Medina, „în scopul de a salva Coranul Sfânt şi cărţile Hadith şi Islamul, în scopul de a cunoaşte povestea completă şi a devenit un predicator islamic”.

Băiatul obişnuia să intre şi pe diverse forumuri, unele dintre acestea accesate de pasionaţi de jocuri pe calculator. Pe unul dintre acestea a scris, în iulie 2012, că nu mai vrea să depindă de părinţii săi: „Vă salut pe toţi membrii şi vizitatorii acestui site. (…) am 14 ani şi caut ca pe la 15 ani să nu mai depind de părinţi. Am aflat că există şi un serviciu în care tu esti tester de jocuri, pe scurt testezi jocuri. Am mai căutat chestii pe net să văd şi am găsit că nu trebuie să ai studii superioare, ci doar 12 clase, bacu nu conteaza. Sunt din Craiova şi cine mă poate ajuta sau are o idee despre ce vorbesc eu aici iî rog din suflet să îşi spună ideea. Am mai aflat că lucrezi 8 ore pe zi şi esti plătit cu 100 de dolari pe oră”.

În urmă cu trei ani, adolescentul din Craiova scria pe un cunoscut site pentru adolescenţi că a fost nevoit să renunţe la fotbal din cauza diabetului: „Sal TPU, ma numesc Boicea Luigi Constantin si joc fotbal de la varsta de 6 ani, acum am 14. Dar in urma cu un an am facut diabet zaharat tip 1 sad. Ceea ce m-a facut sa nu mai joc fotbal, avand in vedere ca imi place foarte mult eu simt ca trebuie sa ma reintorc pe teren. Dar acum sa ma gandesc si la sanatatea mea eu sa zicem la 7 dimineata am avut o glicemie 297, iar la 10 cand am facut-o iar era 24 straight face. Deci a scazut foarte mult, plus de asta nu ma mai simt asa in forta ca pe vremuri, si ma gandeam ce sa fac sa ma pregatesc singur pana imi revin si dupa sa merg iar la fotbal? P.S : Eram la Gica Popescu, Capitan echipa 98. Sfatuiti-ma si pe mine mai concret, sanatate=Viata armonioasa sau Sport=Bani,Femei, Faima, Etc”.


loading...