Mercedes provoacă Tesla. Maşina electrică lansată de concernul german poate parcurge 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

Mercedes-Benz a dezvăluit luni un nou prototip de lux, maşina electrică Vision EQXX, afirmând că automobilul are o autonomie de 1.000 de kilometri la fiecare încărcare.

04 ian. 2022, 13:16
Mercedes provoacă Tesla. Maşina electrică lansată de concernul german poate parcurge 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

Deşi este încă în faza de proiect, maşina prezentată de Mercedes-Benz deţine recordul pentru cei mai mulţi kilometri parcurşi cu o singură încărcare, Lucid oferind 836 de kilometri şi Tesla aproape 650.

Prototipul Vision EQXX a fost lansat virtual la Consumers Electronics Show, Mercedes fiind una dintre multele companii care au ales să nu participe fizic la eveniment din pricina situaţiei pandemice.

EQXX are baterie cu încărcare solară, făcută din materiale reciclate şi sustenabile, incluzând fibre de ciuperci, cactuşi măcinaţi şi chiar resturi alimentare. Chiar dacă maşina nu a fost încă testată pe stradă, Mercedes îşi bazează estimările pe simulări computerizate. Lansarea este estimată pentru această primăvară.

Citeşte şi: Tehnologia ia avânt în 2022. Taxiuri zburătoare fără şofer, atracţia anului viitor

Modelul EQXX, deja considerat cel mai eficient construit vreodată de Mercedes-Benz, va avea un consum de energie de 10 kilowaţi oră la suta de kilometri. Acest consum este aproape de trei ori mai mic decât cel al modelului Tesla S Long Range, potrivit Dailymail.

Mercedes descrie forma automobilului ca fiind „mai aerodinamică decât a unei mingi de fotbal”, iar interiorul cu un singur display îi oferă un aer modern şi minimalist.

Citeşte şi: Nu mai e SF, China a introdus un procuror robot în sistemul juridic. Inteligenţa Artificială detectează fraudele, agresiunile sau şofatul periculos


loading...