Mercedes şi-a prezentat noul monopost W03 FOTO şi VIDEO

Mercedes şi-a prezentat marţi dimineaţă, pe circuitul Montmelo, din apropiere de Barcelona, noul monopost de Formula 1 - W03, cu care Michael Schumacher şi Nico Rosberg vor încerca să se apropie de echipele fruntaşe, Red Bull, McLaren şi Ferrari.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 10:42

Fără surpriză, echipa lui Ross Brawn a optat pentru un „nas” coborât şi inestetic pentru noul W03, la fel ca la celelalte monoposturi de Formula 1 prezentate deja în acest sezon, cu excepţia lui McLaren.

Este o maşină de care sunt mândru şi în care cred„, a comentat Brawn, pentru care W03 este capabilă „să ne aducă rezultatele pentru care am muncit atât de mult”.

O şedinţă foto a avut loc la standul echipei, în faţa unui panou cu numele sponsorilor echipei botezate Mercedes-AMG, pentru o imagine mai sportivă.

Nu vă aşteptaţi la mari surprize tehnice”, a declarat Norbert Haug, patronul echipei Mercedes-AMG F1, în timp ce primele imagini ale modelului W03 circulau pe internet încă de la sfârşitul săptămânii trecute. W03 este mai uşoară decât W02, deşi este concepută din 4500 de elemente în loc de 4300. Programul său de concepţie a debutat în mai 2011, în timp ce noua reglementare asupra eşapamentelor şi aerodinamicităţii din 2012 nu a fost încă finalizată. „Am participat la multe lansări de maşini în cariera mea, dar întotdeauna este un moment special. Încă de la primele tururi am simţit senzaţii excelente la volanul său„, a declarat Schumacher.

W03 participă de marţi până vineri la antrenamentele de la Barcelona în vederea primei etape din acest sezon a Campionatului Mondial, MP de la Melbourne, programat pe 18 martie.