Mercedesul unguresc: Producţia de test a început la uzina de la Kecskemet

Grupul auto german Daimler a demarat producţia de test la noua sa uzină de la Kecskemét (80 de kilometri sud-est de Budapesta), urmând ca producţia de serie să demareze la finele lunii martie, informează un articol publicat în cotidianul ungar Nepszabadsag, preluat de Reuters.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 20:23
Mercedesul unguresc: Producţia de test a început la uzina de la Kecskemet

Potrivit publicaţiei menţionate, uzina de la Kecskemet va avea o capacitate anuală de 100.000 de unităţi, însă această cifră ar putea fi triplată prin creşterea numărului de schimburi. Directorul general al Mercedes-Benz Hungaria, Ingo Frohlich, a declarat că societatea se aşteaptă ca noua generaţie de autovehicule Mercedes B class să înregistreze o creştere a vânzărilor de două cifre în Ungaria în acest an, după ce în 2011 au fost vândute 1.085 de automobile.

O investiţie de 800 milioane de euro, uzina din Ungaria a grupului Daimler ar urma să aibă un personal de 2,500 de angajaţi până la finele acestui an. La această facilitate vor fi produse următoarea generaţie de modele compacte Mercedes A şi B class.

În 2011, profitul net al Daimler, proprietarul mărcii Mercedes-Benz, a crescut cu 29% în 2011 până la 6,029 miliarde de euro, în timp ce vânzările au crescut cu 9% până la 106,5 miliarde euro. Pentru 2012, Daimler se aşteaptă la o creştere globală a industriei auto de 4%, susţinută în principal de pieţele emergente din Asia, ceea ce îi va permite să-şi crească din nou vânzările şi veniturile.

Daimler a promis că va redeveni cel mai mare producător mondial de automobile de lux, după ce anul trecut a căzut pe locul al treilea după rivalii Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi Audi. Pentru a-şi depăşi rivalii, Mercedes are de gând să introducă 10 noi modele până în 2015.